Politika

HSP

Hrvatska je iz svih naddržavnih saveza u koje je ušla, izlazila manja, jadnija i malobrojnija

Hrvatska je iz svih naddržavnih saveza u koje je kroz povijest ušla, izlazila manja, jadnija i malobrojnija, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare koju je sazvao HSP povodom pristupanja Europskoj uniji.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Još su jednom naglasili kako su protiv ovakvog članstva te kako im nitko nije dao priliku da objasne svoje razloge.

"Za razliku od onih koji su noćas slavili ulazak Hrvatske u Europsku uniju, HSP već godinama pokušava objasniti razloge zašto to nije dobro", istaknuo je Daniel Srb

Kako kaže, prema ponašanju aktualne hrvatske politike, može se vidjeti kako smatraju da povijest nije učiteljica života i da se iz dosadšnjih člansatava Hrvatske u raznim savezima, ne može ništa učiniti. Zbog toga će večeras u svim županijskim sjedištima zapaliti bijele svijeće.

"Svoj stav iskazujemo i kroz to paljenje bijelih svijeća kao znak predaje, gubitka suvereniteta RH, prenošenja tog suvereniteta na druga tijela u kojima ćemo mi biti simbolično, a ne sadržajno zastupljeni. Ono što mi želimo reći je da je prava proslava za Hrvatsku ona na koju neće doći bivši četnički vojvode, srpski radikali i svi oni koji ne žele dobro Hrvatskoj", dodao je Srb.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb, osvrnuo se i na nedavni napad Milorada Pupovca na HSP i njegovog predsjednika. Pupovac je, podsjetimo, izjavio kako su „Hrvatsku stranku prava osnovali udbaši kada je trebalo razbiti Paragin HSP 1861.“ 

Srb mu je uzvratio kako nema pravo komentirati osnivanje HSP-a te kako bi, ako već pričaju o udbašima, trebalo popisati i objaviti sve članove UDBA-e i njihove suradnike. Istaknuo je još i „etno-biznis“ koji se Pupovac bavi u Hrvatskoj.

"Jedno od lena od SDSS-a u Hrvatskoj je vukovarsko veleučilište. To je veleučilište u kojem supruga dekan svom suprugu otvara prostor kako bi bio predavač, udalji hrvatske profesore i imenuje se suprug iz redova SDSS-a. Ono što me još zanima, koliko na tom veleučilištu ima profesora koji žive u Republici Srbiji", rekao je Srb.

Zaključio je kako je nedopustivo da se Pupovcu i SDSS-u dopušta da obilježavaju ustanke srpskih stanovnika u Lici i Gorskom kotaru, koji su zapravo bili pokolji hrvatskog i bošnjačkog stanovništva.