Tenis

IVAN DODIG

'Igram odličan tenis, mogu i protiv Ferrera'

Iza Ivana Dodiga, posljednjeg hrvatskog predstavnika u glavnom dijelu najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira Wimbledona, fantastičan je tjedan.

Ivan Dodig   FOTO:Marc Mueller/DPA/PIXSELL
Piše: Media Servis

Međugorac je izborio osminu finala i tu ne misli stati.

''Specifično je to za svakog igrača jer svaki tenisač želi ući u drugi tjedan i isto tako mogu reći da sam jako sretan svojim dobrim igrama i to mi daje sampouzdanja u moj tenis te se nadam da ću tako nastaviti i u drugom tjednu'', rekao je Dodig u razgovoru za Media servis.

Zanimljivo sva tri meča, Dodigu su protivnici predali no naš tenisač je u sva tri susreta bio pred pobjedom.

''Možda to zvuči kao da su mi predali. Ja bih sebi to uzeo za jedno hvala da mi se olakša da prije završim mečeve. No najvažnije je da igram dobar tenis i to me veseli. Ovo sve je splet okolnosti i to mogu jedino sa zadovoljstvom prihvatiti'', istaknuo je Međugorac.

Ono što je sigurno, Dodig u Wimbledonu igra odlično, što ga najviše veseli.

''Stvarno igram jako dobro i jako sam zadovoljan. Nadam se da ću tako i nastaviti u sljedećem meču iako sam svjestan da imam zahtjevnog protivnika. Ako uspijem postići razinu tenisa koju sam dosad prikazivao mogu računati na prolaz'', rekao je Dodig kojeg za prolaz u četvrtfinale čeka četvrti tenisač svijeta, neugodni Španjolac David Ferrer.

''To je igrač koji igra konstantno i koji neće ništa pokloniti, nema puno neprisiljenih pogrešaka. No ja sam svjestan da moram odigrati svoj najbolji tenis. Moram odlično servirati i pojačati igru te smanjiti oscilacije u igri. Ako to uspijem imam šanse''.

U svakom slučaju straha nema. 'Rušio' je Dodig u karijeri i igrače iz Top 10, poput Nadala.

''Igrao sam sa svim igračima iz Top 10, tako da imam dosta iskustva. Nema tu više nervoze i straha kao nekad prije. Jednostavno moram se koncentrirati na svoj tenis i dati ono najbolje što imam. To mi je glavni cilj'', istaknuo je Dodig.

Inače, ovogodišnji Wimbledon pun je iznenađenja, otkazivanja igrača. Nema više Nadala, Federera, Sharapove. Čudan turnir?

''Žao mi je zbog toliko predaja. Pola igrača se ozljedilo nesretnim slučajevima, no pola ih je predalo ne baš zbog nekog velikog razloga. Mogu samo reći da je to možda i dobro za tenis. Puno je zanimljivije jer se ne priča samo o prva četiri igrača''.

Za kraj Dodig se osvrnuo i događaj dana u Hrvatskoj. Spremno je slavlje za ulazak u EU. Kakve su njegove impresije iz Londona?

''Mislim da je ulazak u EU velika stvar za sve naše građane. Isto tako i nama sportašima će puno toga biti lakše. Nadam se da će i ljudima u Hrvatskoj također biti lakše općenito u životu, a s vremenom ćemo znati je li odluka ispravna ili ne'', zaključio je Dodig.