Moda & ljepota

Ljetna njega kose

I kosa treba zaštitu od sunca

Zadnji put kada smo kapu ili šešir nosili na plaži oblačile su nas mame. Iako su ljetni šeširi danas moderni, prije ćemo ih nositi kao modni dodatak nekom outfitu nego kako bi zaštitili kosu od sunca.

Ilustracija   FOTO:jadabeauty.com
Piše: Republika.eu / Huffingtonpost.com

No kako bi se na kraju ljeta poštedjeli paničnih napada i strahova od odlaska frizeru, pročitajte najbolje savjete za ljetnu njegu kose koje vam donosi frizer i vlasnika salona Mario Russo. 

Prije odlaska na plažu na mokru kosu nanesite regenerator koji se ne ispire. Kosu samo počešljajte i nemojte ju sušiti nego pustite sunce da učini svoje. Kosa će vam biti zaštićena, a toplina će omogućiti regeneretoru da se još bolje upije. 

Barem jednom tjedno na kosu stavljajte regenerirajuće maske. Što ih duže držite učinkovitije su, stoga ih upotebljavajte kada ne morate negdje ići jer kod kuće sve možete raditi i s maskom na kosi.

Redovito šišajte ispucale vrhove kako se ne bi proširili na cijele vlasi i tako oštetili cijelu kosu. Russo preporučuje šišanje vrhova svakih 4-6 tjedana kako bi održavali i frizuru i zdravlje kose.

Izbjegavajte sušilo, peglu i uvijač za kosu jer će oni dodatno isušiti i uništiti kosu. Ako ipak ne možete bez tih pomagala, obavezno prije upotrebe na kosu nanesite proizvode za zaštitu od topline. Druga i manje štetna opcija je da skupite kosu u rep, pletenicu ili punđu i tako joj priuštite zasluženi odmor. 

Izvor: huffingtonpost.com