Politika

GOTOVINA O PERKOVIĆU

'Nemam ideju o tome, ja sam ribar'

U povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju danas je, u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, održana svečana sjednica.

Umirovljeni general Ante Gotovina   FOTO:Sanjin Strukić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Uz akademike nazočili su joj i predsjednik Ivo Josipović, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić te ostali uzvanici među kojima je bio i umirovljeni general Ante Gotovina.

Na pitanje što za njega osobno znači taj dan Gotovina je rekao da postajemo sastavni dio jednog moćnog demokratskog kluba, a biti član tog kluba sigurno da je jedan plus i bolja budućnost za našu domovinu.

Rekao je i da će doći na proslavu 'ako je pozvan'.

"Raduje me taj dan. Taj dan smo dugo čekali i on je postao činjenica. Ostvarilo se to formalno, što smo već odavno i daleko unazad već bili - sastavni dio Europe", rekao je Gotovina ususret ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Zamoljen da prokomentira europski uhidbeni nalog, odnosno slučaj bivšeg jugoslavenskog obavještajca Josipa Perkovića, Gotovina je rekao da to ne prati.

"Ne, o tome nemam ideju, niti to pratim. Ja se bavim ribarstvom, ja sam ribar, stalno sam na moru, ne znam što se događa. U svakom slučaju to je stvar naše izvršne vlasti, to je stvar naše zakonodavne vlasti i to je stvar o kojoj će oni odlučiti što će biti", rekao je umirovljeni general.