Tenis

WIMBLEDON

Čilić i Lučić lakoćom u drugo kolo, Vekić nažalost ispala

Marin Čilić rutinski se plasirao u 2.kolo Wimbledona, a za sada mu se priključila samo Mirjana Lućić - Baroni, Osječanka Donna Vekić neočekivano ispala.

Marin Čilić   FOTO:Marko Prpić/PIXSELL
Piše: Republika.eu

U samo sat vremena i 33 minute igre, hrvatski najbolji tenisač, Marin Čilić s lakoćom se plasirao u drugo kolo Wimbledona pobjedom nad ciparskim tenisačem Marcosom Baghdatisom rezultatom 6-3, 6-4 i 6-4.

Marin je vrlo dobro ušao u meč, krenio je breakom, iako ga je Baghdatis ubrzo vratio, oduzevši mu servis. No, to je bio prvi i jedini put u meču da je Čilić izgubio svoj servis, a što ni ne čudi budući da je imao čak 70 posto prvog servisa. Tako je u nastavku Marin pri rezultatu 4-3 ponovno oduzeo Baghdatisov servis, a zatim još u savkom setu po jednom.

U nastavku turnira, Marin će igrati protiv boljeg iz meča Lorenzi (73. na ATP listi) - De Schepper (80. na ATP listi).

Pobjeda Lučić i poraz Vekić

Mirjana Lučić-Baroni također nije imala nikakvih poteškoća u 1.krugu te je za samo 54 minute pobijedila je Arvidsson sa 6-1 6-4.


Donna Vekić Foto: Press Association/PIXSELL

Nažalost, te sreće ovoga puta nije bila i mlada osječka Donna Vekić koja je ispala od Petre Četkovske sa 6-3, 6-1. Donna se dobro držala do rezultata 3-3, ali nakon toga je osvojila samo 1 gem i ispala od 196. tenisačice svijeta.