Tenis

POČINJE WIMBLEDON

Vekić u premijernom nastupu na londonskoj travi

Dovoljno je reći - Wimbledon. Jedinstveni turnir koji svake godine iznova privlači milijune gledatelja iz svih krajeva svijeta.

Piše: Republika.eu

Nama je ovaj turnir posebno prirastao srcu 2001. kada je Goran Ivanišević napravio čudo i s pozivnicom organizatora osvojio svoj prvi Grand Slam turnir.

12 godina poslije nemamo tenisačaza kojega se možemo nadati da će ponoviti ovakav uspjeh. Karijera Marina Čilića nije se razvijala kako smo svi očekivali i već par godina je u stagnirajućoj fazi. Međugorac se drži oko desetog mjesta, ali nešto mu nedostaje da napravi korak više. Nadamo se kako ovodgodišnji Wimbledon može biti taj ključni korak u njegovoj karijeri. Tim više što će mu savjete davati upravo Goran Ivanišević.

Tu je još i Ivan Dodig koji je imao sjajan tjedan izborivši polufinale u Eastbourneu.

Težak raspored za Donnu Vekić

Kuglice ždrijeba nisu pomazile našu Donnu Vekić koja već u 1. kolu ima tešku prepreku - Čehinju Petru Cetkovsku. Iako, sadašnja pozicija na WTA ljestvici to ne sugerira, riječ je o odličnoj tenisačici koju je ozljeda udaljila s terena baš kad je bila u najboljoj formi. Cetkovska je protutnjala kvalifikacijama što joj je poslužilo kao odlično zagrijavanje za Donnu.

U slučaju prolaska prvog kola Donna bi, kao u Australiji, u drugom kolu igrala protiv bivše No.1 Caroline Wozniacki. U tom prvom njihovom susretu Donna je izgubila  s 6-4, 6-1, iako je meč bio izjednačeniji nego što to sugerira rezultat.

Od ženskih predstavnica tu su još Ajla Tomljanović, Mirjana Lučić Baroni i Petra Martić. Sve tri tenisačice imaju dobru šansu za ulazak u 2.kolo turnira.