Osječko-baranjska

POZITIVNA PODUZETNIČKA PRIČA

U Osijeku otvorena tvornica papirnih vreća

Pozitivna poduzetnička priča stiže iz Osijeka. Tvrtka Carta d.o.o. za proizvodnju papirnih vreća u Slobodnoj zoni Osijek pokrenula je pogon za vlastitu proizvodnju u kojem je posao pronašlo 17 ljudi.

U Osijeku otvorena tvornica papirnih vreća   FOTO:Screenshot STV
Piše: Media Servis

Vlasnica Branka Hitner svjesna je značaja ovog koraka za tvrtku koja postoji od 2009. godine.

"Radimo kvalitetan proizvod, konkurentan Europskoj uniji. Radimo vreće od 5, 10, 20 i 50 kilograma. Radimo za sve prehrambene proizvođače u Hrvatskoj, ali i šire. Spremamo se na tržište Bosne i Hercegovine te Mađarske", rekla je Hitner.

Nova radna mjesta vesele i zamjenika gradonačelnika Osijeka Vladimira Hama.

"Svako radno mjesto koje se u ovom gradu otvara je jednako vrijedno, ali moram reći da me ova proizvodna radna mjesta osobito vesele jer je proizvodnja nešto na čemu se da graditi dalje. Ono što je važno i za hrvatsko gospodarstvo, kada je ova tvrtka u pitanju, je to da se ovim popravlja i vanjskotrgovačka bilanca. Sve ovo što ovdje proizvode se dosad uvozilo. Oni sa svojim proizvodnim mogućnostima mogu pokriti glavninu potreba hrvatskog tržišta za industrijskim vrećama", istaknuo je Ham.

Pokretanje pogona koštalo je 13 milijuna kuna, a u kreditiranju je pomogla i Osječko-baranjska županija.

"Osječko-baranjska županija je u nekih 40-ak projekata i ranije nastojala pomoći poduzetništvu i gospodarstvu", rekao je župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić.

U budućnosti proizvodnju planiraju povećati, rad produžiti u tri smjene, a broj djelatnika povećati na 30.