Osječko-baranjska

ŠIŠLJAGIĆ O ODUSTAJANJU OD IZGRADNJE AUTOCESTE

'To je vitalni strateški interes, učinit ću sve da se to ne dogodi!'

Na novinarski upit kako komentira najavu iz Hrvatskih autocesta o navodnom odustajanju od daljnje izgradnje autoceste od Osijeka do mađarske granice na koridoru Vc, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, rekao je kako će ispred Županije i svoje osobno ime, preko svih saborskih zastupnika, učiniti sve da se to ne dogodi.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Takav prijedlog, rekao je, nema nikakvoga opravdanja ističući kako je koridor Vc vitalni strateški interes ne samo Osječko-baranjske županije nego i cijele Hrvatske.

"Ja ću vas podsjetiti da je to još nedavno bio i stav službene politike, stav SDP-a koji obnaša vlast na razini države i da je od najodgovornijih osoba ovdje demantirana tvrdnja da će se zaustaviti gradnja mosta, odnosno izgradnja autoceste do granice s Mađarskom. A sada evo ovakvih najava. Želim samo vjerovati da to nije stav Vlade i da to ipak nije stav nadležnog ministarstva. Međutim, ako to nije stav, a HAC čvrsto stoji kod jednog takvog prijedloga, onda mislim da im je sazrijelo vrijeme da i gospodin Milanović povuče određene poteze pa da razriješi tu upravu Hrvatskih Autocesta i dovede ljude koji su sposobni provoditi zacrtane planove i dinamiku u ovom slučaju, kada se radi o izgradnji i mosta i ove dionice autoceste", rekao osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.