Politika

MILANOVIĆEV KOMENTAR

O Perkoviću pitajte one iza kojih već 20 godina čistimo smeće

Premijer Zoran Milanović komentirao je nagađanja o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj nakon 1. srpnja te izmjene Zakona kojima se to praktički onemogućava.

24.5.2013., Zagreb - Zoran Milanović   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

"To pitanje bi trebalo uputiti onima iza kojih već 20 godina čistimo smeće", rekao je Milanović te ustvrdio kako je Vlada uputila prijedlog izmjena Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU-a u Sabor 'bez ikakvih skrivenih namjera'.

"Volio bih da o tome govore oni koji znaju više. A to nismo ni Miljenić ni ja. A ni predsjednik HDZ-a. Neka me ne miješaju u to", kazao je Milanović dodavši da se izručenje Perkovića spominje po tko zna koji put u zadnjih deset godina.

Predsjednik nije želio komentirati izjave Tomislava Karamarka o 'bizantinskom manevru', a o zastoju u usvajanju Ugovora o granici u BiH, rekao je da ne očekuje probleme u odnosima dviju država.

"Mi trebamo BiH zbog veze s Dubrovnikom još neko vrijeme dok to ne riješimo na drugi način. Trebat ćemo ih i ubuduće. I oni trebaju nas. Svi dijelovi Bosne i Hercegovine imaju vezu s Europom preko Hrvatske", kazao je Milanović zaključivši kako je svjestan da su 'tamo stvari komplicirane'.