Osječko-baranjska

OSNOVAN ODBOR ZA RAZVOJ I INVESTICIJE

Vrkić: Ne znam ništa o odustajanju od izgradnje autoceste kroz Baranju

Vijest kako se autocesta od Osijeka do granice s Mađarskom neće graditi zatekla je osječku Gradsku upravu. Tamo je danas održana prva sjednica Odbora za razvoj investicije i zapošljavanje.

Bosanac i Vrkić   FOTO:Osijek.hr
Piše: Republika.eu / STV

Uz Odbor za razvoj, investicije i zapošljavanje, Vrkić je najavio i Odbor za medije. No, unatoč njegovom osnivanju, čini se kako Vrkić nije baš najbolje informiran. Vijest dana kako Osijek ostaje bez autoceste do granice s Mađarskom i da će se graditi tek obična državna cesta komentirao je ovako:

"Ne znam ništa o tome, ali ću dati mojim ljudima koji su za to zaduženi da prouče, razmotre. Naravno da ću reagirati kad dobijem tu informaciju. Zbog tekućih obveza, evo to mi je prva informacija. Ne mogu je komentirati dok ne znam što se krije iza toga. Nažalost, nisam stigao ni pročitati niti imam tu informaciju, pa evo, kad budem imao, ja ću odreagirati", rekao je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

Ova vijest neugodno je iznenadila osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića

"Mislim da je to suludo i mi ćemo sve učiniti kroz Sabor, naravno i utjecajem koliko god je to moguće na nadležna ministarstva da se ovakva jedna ničim argumentirana odluka u konačnici ne provede. Pokušat ćemo to spriječit i da se planiranom dinamikom koridor Vc dovrši" poručio je Šišljagić.

Iz resornog ministarstva nije se mogao dobiti odgovor jer je ministar, koji je jedini ovlašten govoriti o ovoj temi, u Parizu na 'vrlo važnom'zrakoplovnom sajmu.

Nakon prve sjednice novoosnovanog Odbora za razvoj, investicije i zapošljavanje, osječki gradonačelnik kazao je kako su sastavili respektabilan 13-člani Odbor kojem je na čelu Nedjeljko Bosanac, a Vrkić je objasnio razloge osnivanja Odbora.

"Da svi pravi, veliki projekti koje su u kampanji iznosili kandidati, da ih sada stavimo na stol, da o njima razgovaramo, i da razradimo strategiju kako ćemo početi provoditi to što smo mi svi najavljivali i to po onom redoslijedu kako se u odboru dogovorimo."

Članove Odbora birali smo isključivo po kriteriju jesu li istomišljenici mom pristupu i kampanji koju smo vodili - dodao je Vrkić koji kaže da se pazilo da Odbor ima predstavnike i HDZ-a, SDP-a, nezavisnih lista. Neki od članova Odbora tako su: Zvonko Erak, Anto Đapić, Drago Šerić i Bruno Dernaj.