Osječko-baranjska

NAKON ZAGREBA I SPLITA

U rujnu gay parada u Osijeku?

Osijekom danima sve glasnije kruže priče o organizaciji osječke Parade ponosa koja bi se trebala održati na jesen.

Piše: Republika.eu

Da je tome tako potvrđuje nam i naš izvor koji za sada želi ostati anoniman.

-  Mislimo da je došlo vrijeme da se parada ponosa organizira i u Osijeku. Ohrabreni smo odličnim odazivom u Zagrebu, a nakon prošlogodišnje sramote u Splitu, ove godine je i tamo sve bilo prema planu. Vjerujemo da je i Osijek spreman podržati naše zahtjeve. Za sada je ovo samo inicijativa nas nekoliko pojedinaca, pa ne možemo još ništa potvrđivati dok se dobijemo potporu udruga i organizacija.

Naš sugovornik ističe kako su ohrabreni pobjedom SDP-a u Osijeku, pa su sigurni kako bi dobili potporu novog gradonačelnika Ivice Vrkića. Podsjetimo on je u emisiji Nedjeljom u 2 rekao kako bi u svom uredu primio predstavnike gay udruga.

U udruzi Iskorak ističu kako nemaju saznanja o organizaciji parade ponosa u Osijeku.

- Udruga Iskorak u ovom trenutku nema nikakvih saznanja da itko organizira takav događaj. Naša udruga trenutno nema podružnica u Slavoniji i Baranji - rekao je za naš portal Hrvoje Fuček izvršni direktor udruge.

Iz udruge Kontra nismo dobili odgovor na pitanje planiraju li nakon Zagreba i Splita paradu organizirati i u Osijeku.

Čini se kako ni Osijek neće ostati po strani oko, trenutno, najaktualnije i najkomentiranije teme u Hrvatskoj. No, hoće li homoseksualci i ostali borci za spolnu i rodnu jednakost marširati Kapucinskom ulicom, tek nam ostaje za vidjeti.