Osječko-baranjska

ODLUKA HAC-a I VLADE

Odustaje se od gradnje autoceste Osijek - mađarska granica

Hrvatska Vlada odustaje od gradnje dionice autoceste VC od Osijeka do mađarske granice, odlučeno je na sastanku ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i HAC-a.

Most preko drave na koridoru 5C   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Podsjetimo prije godinu dana Vlada je razmišljala o odustanku gradnje mosta preko Drave na što je tada oštro reagirao tadašnji gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo. Iako su u Banskim dvorima ozbiljno razmišljali o stopiranju radova, po pritiskom iz Slavonije nastavlja se izgradnja mosta.

Ipak godinu dana poslije Vlada odustaje od gradnje nastavka autoceste od Osijeka preko Belog Manastira do mađarske granice. U HAC-u su procjenili kako im je ovo preskupa investicija, a opravdanje traže u slabom prometu na autocesti VC. Zbog toga su skloniji rješenju gradnje obične državne ceste što bi trebalo upola sniziti troškove.

HAC ima problema i s gradnjom mosta preko Drave, jer je izvođač tražio produženje izvođenja radova koji su trebali biti gotovi u siječnju 2014 - piše Večernji list.

Osim ove investicije HAC i Vlada odustaju od gradnje dionice autoceste od Zagreba prema Sisku, dok se od autoceste do Ploča neće odustajati.