Lokalni izbori

ZELENI HRVATSKE

Očekujemo da široka koalicija od SDP-a do HDZ-a stvori većinu u Osijeku!

Nakon provedenih lokalnih izbora u Osijeku, te iskazane volje birača za promjenom vlasti, Zeleni Hrvatske izdali su priopćenje za medije.

Miroslav Šimić, Jaroslav Pecnik, Dražen Vidović, Ivan Vrkić i Anto Đapić   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Zeleni Hrvatske

Izjavu za medije prenosimo u cjelosti:

Nakon provedenih lokalnih izbora u Osijeku, te iskazane  volje birača za promjenom vlasti, Zeleni Hrvatske će zajedno sa koalicijskim partnerom HDSSB –om slijedeće četiri godine biti  konstruktivna oporba u Gradskom vijeću.

To je neopoziva odluka predsjedništva stranke Zeleni Hrvatske te nikakove druge koalicije i ''preslagivanja vijećnika''  ne dolaze u obzir. Ovo napominjemo zbog nekih političkih špekulacija koje nisu utemeljene a koje netko pokušava plasirati u javnost kao moguću opciju. Isto tako, ne isključujemo ni mogućnost da podržimo one projekte koji su transparentni i od interesa za sve građane Osijeka bez obzira tko bude predlagatelj.

Želimo podsjetiti da smo sa HDSSB-om  bili  koalicijski partneri prethodne četiri godine i izuzetno smo zadovoljni sa  postignutim rezultatima  te nekoliko vrlo kvalitetnih projekata gdje treba posebno istaknuti ustrojavanje Zelenog katastra Grada Osijeka, te podizanje Slavonskog botaničkog parka. Također smo bili inicijatori nekoliko projekata usmjerenih ka obnovljivim izvorima energije (projekt Miscanthus)  i gospodarenju otpada.

Očekujemo da široka koalicija, koja je ostvarila izbornu pobjedu na čelu sa novoizabranim gradonačelnikom Vrkićem, formira potrebnu većinu u Gradskom vijeću  te da osigura stabilnost gradske vlasti. Vesna Pusić i HNS, Dragutin Lesar i Hrvatski laburisti, Zoran Milanović i SDP, Tomislav Karamarko i HDZ, Ruža Tomašić i HSP- AS , Anto Đapić, Silvano Hrelja i HSU,  Lazar Gruić i SU te Miroslav Šimić  su pokazali na primjeru Osijeka da je moguć presedan u politici i spoj nespojivog, te se nadamo da će se i nadalje odreći svoje političke različitosti i izdići iznad pojedinačnih interesa  te zajednički i transparentno provesti u djelo sve projekte koje su isticali u kampanji a u cilju boljitka i blagostanja svih građana Osijeka.

Zeleni Hrvatske,
Zdravko Peko, predsjednik