Događanja

EXIT FESTIVAL 2013.

Van Gogh, Amadeus, Delilah...samo neki od izvođača na fusion pozornici!

Srce festivala, duša Exita, naša pozornica...samo su neki od naziva koje je Fusion pozornica s punim pravom dobila tijekom godina. Svake godine ona okuplja veliki broj posjetitelja svih uzrasta, nacija i glazbenih ukusa.

Program EXIT Festivala   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Još jedna pozornica koja sigurno dobiva svoje mjesto na EXIT festivalu je jedna od omiljenih pozornica posjetitelja, Silent Disco. Na radost velikog dijela Exitove publike, tradicija sjajne zabave se nastavlja, a naspram njenog imena, publika Silent Disco pozornice će se i ove godine potruditi biti još glasnija. Koncept je da ljudi koji dođu dobiju svoj par slušalica i na tulumu slušaju svoju glazbu i plešu uz svoj ritam. Ako bismo događaj promatrali sa strane, izgleda kao da svi plešu u totalnoj tišini, što je jedan od najzabavnijih dijelova ovog koncepta.

Ove godine, pored već najavljenih imena, Ana Popović, DelilahProng, Bad Copy, Dubioza Kolektiv, Kiril Džajkovski, Damir Urban, Hex i Velahavle, na Fusion pozornici nastupit će i Rambo Amadeus, Orthodox Celts, Who See, Van Gogh, MVP, Žanamari Lalić, Alexandria, A.K.A.C.O.D., Prti Bee Gee, grupa TI, ZAA, Straight Mickey and boyz, Mihajlo Vlahovic Beli, Pankrti, Entre Fronteras Flamenco Fusion, Nikola Radović, Repetitor, grupa 101° i Banda Berimbau.

Jedan od najpopularnijih i najpoznatijih zvijezda Exit festivala, kum naziva “turbo folk” i neprikosnoveni kralj šaljivog popa, Rambo Amadeus imat će i ove godine svoje mjesto na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Fusionu. Svojim satiričnim tekstovima i glazbom koja se kreće od drum’n’bassa do turbo folka i ovog puta će ostaviti publiku bez daha. Uspoređuju ga s imenima kao što su Frank Zappa i Captain Beefheart.


Bend koji miješa irsku tradicionalnu glazbu s rock elementima, a samim tim je i promovira u Srbiji, Orthodox Celts, vatreni navijači škotskog nogometnog kluba Celtic, ove godine dobit će ponovno priliku zabaviti publiku EXIT festivala. 


Revolucionarni duo Who See, poznat i kao Who See Klapa, iz Crne Gore, predstavit će do sada neviđenu fuziju hip-hop i dub step zvuka na našim prostorima, publici Fusion pozornice. Već s prvom demo pjesmom “Dim po dim”, izazvali su pravu revoluciju spomenutog glazbenog pravca, a sudjelovali su i u snimanju prve srpske hip-hop kompilacija “Ulice vol. 1”.Neprikosnoveni majstori rock and rolla, miljenici publike širom regije i dobitnici brojnih glazbenih prestižnih nagrada, sastav Van Gogh, priključuje se Exit revoluciji. 
Van Gogh je surađivao s brojnim glazbenicima iz zemlje i svijeta i svoju popularnost stekao pomoću brojnih hitova kao što su: “Neko te ima noćas“, “Lavirint“, “Opasan ples“, “Brod od papira“, “Mama“ i mnogih drugih, koje ćemo imati priliku čuti na ovogodišnjem Exit festivalu.A.K.A.C.O.D. čine bivša saksofonistica benda Morphine, Dana Colley, pjevačica i basistica Bourbon Princessa, Monique Ortiz i Larry Dersch iz Binary Systema. Zajedno nastavljaju nasljeđe low rocka dok nadalje pomjeraju granice žanrova.

Žanamari Lalić, popularna hrvatska pjevačica, tekstopisac i pobjednica prvog Hrvatskog Idola nastupa sa svojim sjajnim pratećim bendom J'Animals.

 

Petodnevne ulaznice za Exit još uvijek su dostupne po promotivnoj cijeni od 440 kn sve do 1. srpnja do ponoći. Nakon ove cijene, od 2. srpnja ulaznica poskupljuje sve do 9. srpnja do ponoći. Posljednja cijena se formira od 10. srpnja i traje tijekom njegovog trajanja.

Trenutna promotivna cijena jednodnevnih ulaznica od 190 kn trajat će do 1. srpnja do ponoći, a već od 2. srpnja cijena za jedan dan na festivalu iznosit će 230 kn

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7
Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13
AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova
Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a
Dallas Shop Split, Narodni trg 14
Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4
Dallas Shop Rovinj, Carera 72
Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2

Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici EXIT Festivala.