Ljubav & sex

DA ILI NE?

Prijateljstvo s povlasticama

U Hollywoodu je sve moguće, pa tako i iz neobavezog seksa s prijateljem napraviti pravu ljubavnu priču s happy endom. No u stvarnom životu, stvari ipak funkcioniraju malo drugačije.

Friends with benefits   FOTO:filmovi.hr
Piše: Republika.eu / Index Rouge

Ako vam je ikada na pamet pao seks s najboljim prijateljem/prijateljicom, dobro razmislite, jer prijateljstvo s povlasticama savšeno funkcionira samo u filmovima i umjesto velike ljubavne priče možete završiti povrijeđeni.

Prijateljstvo s povlasticama popularno je kod osoba koje ne žele vezu kao vezu, ali im nedostaje fizička komponenta odnosa, no ipak, ovakav tip odnosa ne odgovara romantičarima i onima za koje ljubavni odnosi imaju veliku važnost jer će se oni zasigurno vezati za drugu stranu i tu nastaju problemi.

Ako se ipak odlučite na ovakav odnos, za početak raščistite sami sa sobom postoje li s vaše strane neke emocije osim prijateljskih jer je prijateljstvo s povlasticama platonski odnos zasnovan na fizičkoj privlačnosti i emocije su zabranjene.

Druga stvar zabranjena u ovakom odnosu je ljubomora. Prijateljstvo s povlasticama nije veza i zato dobro razmislite kako bi se osjećali da drugu stranu vidite s nekim drugim pogotovo ako se niste dogovorili hoćete li izlaziti s drugima ili ne.

Dogovorite se i postavite pravila zajedno, izbjegavajte poklone za blagdane, upoznavanje s roditeljima i prijateljima, spavanje jedno kod drugog, držanje za ruke i slične stvari karakteristične za pravu vezu jer će to samo zakomplicirati stvari.

No, iako ovo na papiru možda i izgleda kao idealan odnos bez obaveza, u svakom trenutku nešto može krenuti krivo, stoga dobro razmislite vrijedi li riskirati prijateljstvo i hoćete li, ako dođe do toga, moći bez svog prijatelja/prijateljice.

Izvor: Index Rouge