Politika

MATIJAŠEVIĆ

'Usrdno molim Milanovića da promijeni smjer'

SPLIT - Hrvatska udruga sindikata poručila je Vladi 'Promijenite smjer svoje loše politike'. "Pad BDP-a od 1,5 posto, kolaps industrijske proizvodnje, ali i 35 tisuća novih blokiranih građana jasan su pokazatelj depresije, ali i lošeg pravca Vlade", rekao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

1.5.2013. Prosvjed protiv politke Vlade RH   FOTO:Patrik Maček/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Premijer, kako ga je majka rodila tvrdoglav, i dalje unatoč svoj sili statističkih podataka i dalje inzistira i govore da neće mijenjati smjer. Objavljeni podaci o padu BDP-a od 1,5% po procjenama u prvom kvartalu, što je dokaz depresije, i dalje nisu razlog za promjenu smjera. Usrdno ga molim, jer ne znam što više može proći, promijeni pobogu taj smjer", poručio je Matijašević premijeru i dodao da bi SDP, kako mu kratica i kaže, trebao provoditi socijalnu politiku i povećavati demokratski standard. "Međutim, to se ne radi", ističe Matiješević koji napominje kako daje načelnu podršku sindikatima javnih i državnih službi u borbi za svoja prava, ali sa zadrškom.

"Ja apsolutno opravdavam borbu naših kolega iz javnog i državnog sektora u onom smislu da imaju pravo sjesti za pregovarački stol gdje će presuđivati argumenti. Tu ih podržavam, ali i ova sad njihova konfrontacija dokazuje da mi ništa nismo shvatili, da se mi i dalje fokusiramo obrnuto od onog što bi trebalo - kako dijeliti, a ne kako stvoriti", kaže Matijašević.

Predsjednik HUS-a dodao je kako i želi umjesto čestitke poslati poruku novom gradonačelniku iz SDP-a da se ne ponaša poput stranačkih kolega na državnoj razini.

"On, zbog života u Gradu Splitu, zbog raspada gospodarstva, ne smije u nikojem slučaju slijediti postupak i postupanje svojih kolega na državnoj razini pa polovinu mandata potrošiti na kadroviranje i ničem drugom. Odmah prići poslu koji se najveći dio treba sadržati u tome da primora državnu vlast na reakcije u konkretnim slučajevima u Splitu", poručili su Ivi Baldasaru iz HUS-a.