Lokalni izbori

VINKOVIĆ

Pozivam na borbu za bolji život u Đakovu, Slavoniji i Hrvatskoj

Povjerenje Đakovčana ponovno je otišlo Zoranu Vinkoviću. U drugom krugu glasovanja HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika osvojio je 52,35 posto glasova, dok je njegov protukandidat HDZ-ov Jasenko Ivanetić dobio 45, 48 posto.

Zoran Vinković, gradonačelnik Đakova   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Media Servis

Uz zahvalu biračima, Vinković je pozvao sve političke opcije na rad.

"Zahvaljujem svim građanima koji su glasali za mene, koji su glasali protiv mene. Čestitam i protukandidatu. Pozivam sve da nakon ovih izbora svi zajedno počnemo borbu za bolje Đakovo, bolju Slavoniju i bolju Hrvatsku; da počnemo borbu i za radna mjesta i decentralizaciju jer bez toga nema napretka. Nalazimo se pred ulaskom u Europsku uniju. Jednostavno, pozivam na borbu, na rat. Mnogi su mi zamjerili raniju izjavu, a sad pozivam na rat za bolji život u Đakovu, Slavoniji i Hrvatskoj. Moja kampanja za sljedeće izbore, kad se dogovorim s obitelji, kreće već sutra", rekao je sinoć Vinković.

Čestitke su stizale sa svih strana, a stari znalac šokačkih pjesama slavlje je nastavio sa svojim sugrađanima u jedan glas.

Od ukupno 23.527 birača, koliko ima grad i prigradska naselja, u drugom krugu glasalo je njih 11.968 ili 50,87 posto. Nakon izuzetno burne i oštre političke borbe za mjesto gradonačelnika , strasti treba stišati i nastaviti raditi za boljitak Đakova i Đakovčana , rekao je Vinković na početku svog četvrtog mandata