Događanja

BICYCLE & ECO FESTIVAL

Završen Frame festival

Prvi po redu Frame – Bicycle & Eco festival završio je jučer uz projekcije najboljih filmova biciklističke tematike i party.

Harun Hrustić-  "Snowy Trail"
Piše: Republika.eu

Festival kratkometražnog filma kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura održao se od  31.5. do 1.6. u Osijeku.
Iako najavljenog dnevnog programa nije bilo zbog lošeg vremena koje tjednima ne dopušta potpuno uživanje u bicikliranju, večernji program se odvijao prema planu.

Na natječaj koji otvoren prije 3 mjeseca, stiglo je preko 80 fotografija i više od 30 filmova na zadanu temu biciklističke kulture i bicikla.
Najbolje radove koje smo prikazali publici odabrao je žiri u sastavu Mario Romulić,Dražen Stojčić,Vedran Marjanović Wekster i Antun Balog.

U petak 31.5. u cafe baru Trica od 20:00 sati je bila otvorena izložba najboljih fotografija po izboru žirija , a neposredno nakon, svoja iskustva o putovanjima s publikom su podjelili mladi avanturisti Hrvoje Jurić i Marko Žulj na tribini pod nazivom – Kako putovati s malo novca.
Od 22:00 h za dobru glazbu brinuo se Vladimir Miler.

Najbolje fotografije su :
1. mjesto - Boštjan Gartnar – On the edge

2. mjesto. - Nikola Lučić - Odlazak

3. mjesto - Harun Hrustić-  "Snowy Trail"


1. mjesto - Boštjan Gartnar – On the edge

U subotnjem programu smo u kinu mogli uživati u kratkim filmovima biciklističke tematike, gdje je prvo mjesto i prigodni poklon osvojio film „Bike to work“ autora- Leylla, Khalisa and Brian iz Amerike.

U publici je bilo i dvoje sudionika video natječaja, Dorotea Zovko s filmom 8 kotača, naša sugrađanka te gost iz susjedne Srbijes Srđan Canić s filmom  Rejuvenate – Joy of Cycling,
Oboje su primili prigodne nagrade, zahvalnice i majicu Frame festivala.

Veselim ritmovima ispred kina Urania prije početka projekcija, zagrijali su nas  Ritmos i Domaći.

Završni party za sve ljubitelje elektronske glazbe održao se sinoć u clubu Oxygene gdje je glazbu puštao Drozdekov.

Vjerujemo da festival ovakvog tipa ima budućnost i da će iz godine u godinu rasti sve više.
Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli da se prvi festival zaljubljenika u bicikle održi u našem gradu, sponzorima Croatia Osiguranje,Capriolo i Red Bull te knjižarama Ljevak i Algoritam.


Frame ekipa