Lokalni izbori

POSLJEDNJE ISTRAŽIVANJE ZA GRAD OSIJEK

Bubalu pobjeda s 6,5% razlike

Dva dana prije konačne odluke tko će slijedeće četiri godine voditi grad Osijek, donosimo vam posljednje predizborno istraživanje portala Republika.eu.

Piše: Republika.eu

Istraživanje je provedeno 27., 28., i 29. svibnja metodom slučajnog odabira kompjuterskim putem na uzorku od 2428 ispitanika. Mogućnost statističke pogreške iznosi do 3%.

55 % ispitanih građana planira izaći na birališta u nedjelju 2. lipnja.

Rezultati pokazuju kako nema većih promjena u odnosu na sva dosadašnja istraživanja portala Republika.eu, ali i ostala istraživanja koja su objavljivali pojedini mediji.

Krešimir Bubalo osvaja 43,52% glasova, a Ivica Vrkić 38,15%, dok je neodlučnih 18,33%.

Kada se odbiju neodlučni birači HDSSB-ov kandidat Bubalo je na 53,29%, a njegov protukandidat ispred koalicije SDP, HNS, HSU osvaja 46,71% što predstavlja razliku od 6,58%.

 

Podsjetimo kako je Ivica Vrkić dobio potporu nezavisnih lista Miroslava Šimića i Ante Đapića, dok je Krešimira Bubala podržala Akcija slavonsko baranjskih umirovljenika,Hrvatska stranka prava, Zavjet za Hrvatsku te jučer i  HSP A.S.

Hrvatska demokratska zajednica nije se izjašnjavala, ali su njezini čelnici znakovito pozvali birače da ne glasaju za kandidata Zorana Milanovića, odnosno SDP-a, misleći pri tome na Ivicu Vrkića, a što je u svojoj današnjoj izjavi za Glas Slavonije jasno naglasio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Tako će, prema svemu sudeći, HDZ svojim glasačima potiho dati signal da u drugom krugu izbora glasuju za Krešimira Bubala kao gradonačelnika Osijeka.

Hrvatski laburisti ostali su u potpunosti neutralni ostavivši svojim članovima i simpatizerima da sami odluče kome će dati glas.

Sutra kreće predizborna šutnja, pa će birači na miru moći još jednom razmisliti kome će povjeriti vođenje grada i prema tome zaokružiti svog kandidata.