Politika

NEMA PROMJENE

Vlada demantira dolazak Pejnovića na mjesto Mimice

Iz Ureda za odnose s javnošću demantirali su informaciju da bi dosadašnji predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović trebao naslijediti Nevena Mimicu na mjestu potpredsjednika Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku...

Neven Mimica   FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
Piše: Media Servis

U Vladi kažu da nikakva odluka o Mimičinom nasljedniku još nije donesena, kao ni hoće li se na to mjesto potpredsjednika Vlade uopće dovoditi nova osoba. To je u posljednjem intervju Media servisu rekao i premijer Milanović.

"Moguće je da nitko, moguće je i da netko", kazao je tada Milanović. Nije isključena mogućnost ni da se na to mjesto imenuje netko od aktualnih ministara, kojemu bi se tada značajno povećale ovlasti i odgovornost.

Neven Mimica, kojeg Vlada predlaže za povjerenika Europske unije za zaštitu potrošača, bit će u utorak, 4. lipnja, saslušan u Europskom parlamentu pred nadležnim odborima. Na novu funkciju trebao bi biti imenovan na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, i to, prema rasporedu objavljenom na internetskim stranici parlamenta, u srijedu 12.lipnja u 11:30 sati.