Lokalni izbori

HSP DR. ANTE STARČEVIĆ

Ruža Tomašić pozvala građane da glas daju Krešimiru Bubalu

U ovim lokalnim izborima stvorile su se neke neprirodne koalicije, ali svatko ima svoj put i svoju vjerodostojnost. Na kraju će građani sami ocijeniti tko govori istinu i tko radi ono što govori, rekla je danas u Osijeku Ruža Tomašić, predsjednika HSP-a doktor Ante Starčević, najavljujući koga će podržati u drugom krugu lokalnih izbora.

Ruža Tomašić   FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
Piše: Republika.eu

HSP dr. Ante Starčević neće podržati ni HNS ni SDP ni SDSS ni HSP, nego uvijek i svugdje demokršćansku opciju. ' Nigdje nećemo podržati Kukuriku koaliciju, jer oni govore i rade sve ono protiv čega smo mi i protiv onoga u što vjerujemo. Ne možemo jedno govoriti, a drugo raditi. Mi ipak govorimo ono što radimo, radimo ono što vjerujemo', rekla je Ruža Tomašić i pozvala birače da za osječko-baranjskoga župana podrže Gorana Ivanovića, a za osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala.

Što se tiče njezine javne rasprave s premijerom Milanovićem,  Ruža Tomašić je rekla da je on postupio na način na koji ne bi ni jedan premijer u svijetu: 'Postupio je na jedan krajnje nenormalan način, na način koji nije primjeren jednom premijeru i građani su to primijetili. Ljudi su shvatili da sam ja uvijek govorila ono što sam radila, da sam ostala vjerodostojna, a govorila sam, zapravo, ono što 95 % građana Hrvatske misli'.

Što se tiče neuspjeha Kukuriku bloka na izborima i za europski parlament i na lokalnima, te nezadovoljstva građana i prizivanja prijevremenih izbora, Ruža Tomašić je rekla da čuje kako u Kukuriku koaliciji baš ne cvjetaju ruže i da će oni sami izazvati prijevremene izbore.

Dodala je i da je HSP doktor Ante Starčević na prošlim parlamentarnim izborima naučio dobru lekciju - da je demokršćanski blok nastupio zajednički, dobio bi više glasova od Kukuriku koalicije. Za ubuduće, najavila je, Hrvatska će imati jedan pravaško-demokršćanski blok koji će, vjerojatno, tako ići na izbore.