Događanja

10. URBAN FEST OSIJEK

RĐBB (Rambo, Đubrivo, Brkovi i Belfast) - UFO uz Pan 2013.

Još jedan Urban fest Osijek je pred nama, a još je manje od mjesec dana do glasne eksplozije žestokog zvuka! Neki od headlinera su poznati, neke ćemo otkriti sada, a nedavno su završene i prijave neafirmiranih bendova koji će se predstaviti publici na desetom izdanju Urban festa.

Belfast Food   FOTO:ufo.com.hr
Piše: Republika.eu

Broj prijavljenih bendova ponovo je iznad svih očekivanja, a glasanje i izbor bendova nije bio nimalo lak. 

Uz mlade bandove, na Urban festu nastupit će i poznata glazbena imena i to prema sljedećem rasporedu:

20. lipnja (četvrtak) – Rambo Amadeus

21. lipnja (petak) – Đubrivo

22. lipnja (subota) – Belfast Food i Brkovi

Uskoro donosimo više informacija o popustima u željezničkom prijevozu i boravku na otvorenome za vrijeme trajanja festivala. Sve detalje u svezi Urban festa Osijek uz Pan 2013. možete pronaći na web stranici festivala  www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da se pridružite i službenom Facebook fan pageu - http://www.facebook.com/#!/urbanfestosijek.


VIŠE O HEADLINERIMA FESTIVALA:

Rambo Amadeus
"Rambo care kupi nam cigare" je usklik iz publike za koji postoji priča da je prvi puta nastao upravo u Osijeku. Antonije Pušić, kako je pravo ime ovog „svjetskog mega cara“ je zapravo jedna izrazito inteligentna i pozitivna osoba, koji svoje misli, kao ozbiljne, tako i satirične, te bezobrazno duhovite, izražava preko svojih pjesama, koje se žanrovski ne mogu opisati. U globalu to se može opisati kao blues rock, no ne bi bilo pravedno prema svim ostalim utjecajima i stilovima koje Rambo provuče kroz svoj opus.

U Osijeku je Rambo uvijek imao neku svoju vibru. Ljude koji ga vjerno prate, no svakim koncertom i posjetom Osijeku, sve više mladih ljudi ima priliku upoznati ovu jedinstvenu pojavu na glazbenoj sceni naše regije.


Belfast Food

Nisu klasični Irish folk rock kao Poguesi, Dublinersi ili Chieftainsi, nisu celtic punk kao Flogging Molly, Paddy and the Rats ili Dropkick Murphys. Oni su svoj stil pronašli negdje između, kombinacijom svojih obrada legendarnih irskih numera, te svojih autorskih pjesama. U Osijeku su jedno vrijeme bili redovni gosti, no sada ih nije bilo dovoljno dugo da bi ih se publika zaželjela, te da ponovno zaplešemo preko Drave skupa sa ovom veselom ekipom iz Rijeke. 


Brkovi
O Brkovima nije potrebno govoriti previše. Prije dvije godine na UFO-u su rasturili, no to je bio samo jedan od koraka njihovog strmoglavog porasta, te u zadnje dvije godine, gdje god Brkovi svirali, koncert je rasprodan. Sve je krenulo kao punk parodije na turbo folk muziku, no na kraju je došlo do toga da je bend prepoznao u tome dobru kombinaciju, te je ovo sada bend koji iza sebe ima tri albuma, te uistinu brdo odsviranih koncerata. I što je još važnije, vjernu publiku koja zna napamet sve tekstove. Koncert Brkova je jedna velika simbioza benda i publike i ne sumnjamo da će tako biti i ovaj puta.