Događanja

UDRUGA SLAMA

Druga manifestacija 'Proljeće' u Osijeku

Osječka udruga za poticanje umjetničke svijesti u društvu Slama, poziva sve osječane i goste u četvrtak 30.05. s početkom u 12:00 sati na prostoru Perivoja kralja Tomislava u Osijeku na manifestaciju "Proljeće".

2012. Manifestacija 'Proljeće'   FOTO:SiB.hr
Piše: Republika.eu

Manifestacija je dio umjetničkog projektnog ciklusa "Četiri godišnja doba" koji se održava već drugu godine za redom. 

Pored impresivnih umjetničkih instalacija nastalih košnjom proljetne trave oštricama umjetnika Nikole Fallera, posjetitelje očekuju ukusne zakuske i glazbeni program koji priređuju Krijesnice.

Dođite u park na "Proljeće", doživite umjetničke radove, poslušajte glazbeni program koji te se pridružite u društvenim igrama i uživanju na otvorenom.

O PROJEKTU "PROLJEĆE"
Zelene travnate površine parkova i perivoja oko jezgre barokne Tvrđe osnovna su podloga za seriju prostornih crteža i reljefa izrađenih tehnikom košnje trave. Trava na odabranim lokacijama ostavljena je da naraste a zatim su kosilicama i trimerima, u suradnji s komunalnim djelatnicima, umjetnički uobličene. Radovi su monumentalnih dimezija i prostiru se na nekoliko tisuća kvadratnih metara, a sagledati se mogu u cjelini samo iz zraka ili pak doživjeti hodanjem kao u labirintu.

Ova urbana Land art akcija usmjerena je stvaranju u skladu s prirodom i ciklusom godišnjih doba. Koristeći lako dostupne i razgradive materijale poziva na druženje u prirodi, buđenje kreativne i ekološke svijesti građana i zajedničko oplemenjivanje gradskog parkovnog prostora.

PROGRAM
12 sati - otvorenje manifestacije
- crteži u travi – Nikola Faller, Ana Dragić, Anja Krajček
- glazbeni program – Krjesnice, VIS
- dječje igre – Jelena Dragić – Udruga Šokačka grana
- ples – plesni studio Shine
- piknik košare – Udruga Slama

POKROVITELJI
Grad Osijek, Unikom, Breza, Šokačka grana, Parangal, Shine