Lokalni izbori

HSP AS NEĆE PROTIV HDSSB-a

Iza Vrkića stoje Milanović i Borzanica, zato mu nećemo dati podršku!

Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević, nakon današnjeg stranačkog sastanka odlučio je izaći u javnost da bi, kako je sam rekao, demantirao medijska nagađanja da će njegova stranka sudjelovati u koaliciji stranaka protiv HDSSB-a i dati potporu Ivici Vrkiću za gradonačelnika Osijeka.

Pero Ćorić i Ruža Tomašić   FOTO:Duško Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

"HSPAS zajedno s partnerima ima svoga kandidata za župana Osječko-baranjske županije te kandidate za gradonačelnike Đakova i Belog Manastira. Imamo i kandidate za gradonačelnike Vukovara, Vinkovaca, Županje i Slavonskog Broda u drugom krugu s istim partnerima. U svim tim mjestima imamo realne šanse za pobjedu. Međutim, sve to ne znači da ćemo u Osijeku sudjelovati u antihadeesesbeovskoj koaliciji", rekao je Ćorić koji nije precizirao kome njegova stranka daje podršku, ali i iz čijih je riječi mnogo toga jasno, navodi se u Večernjem listu.

Večernji dalje navodi kako je Ćorić istaknuo i da je HSPAS ostvario svoje političke ciljeve za ovu godinu tijekom koje su ušli u europarlament te postao peta politička stranka po snazi u Hrvatskoj prema broju osvojenih mandata nakon lokalnih izbora.

"Završni cilj nam je smijeniti aktualnu i nesposobnu vlast na čelu sa Zoranom Milanovićem. Mislim da ni ne treba reći da iza koga god stoji Milanović, da ta osoba ili opcija neće dobiti potporu HSPAS-a. Milanović je za našu predsjednicu rekao da je elementarna nepogoda tako da sve, gdje god postoji i njegova sjena, nije moguće za suradnju s nama. Primjer toga je i Ivica Vrkić kome sigurno neće dati podršku jer iza njega stoje Milanović i Borzan. Ta odluka nije rezultat trgovine nego želimo dosljedno nastaviti i provoditi što smo zacrtali", rekao je Ćorić.

IZVOR: Večernji list