Događanja

[VIDEO] KULTURA

Otvoren Proljetni salon 2013.

'Proljetni salon 2013.', na kojem su predstavljena brojna umjetnička djela otvoren je sinoć u Tvrđi. Salon su organizirali studenti umjetničke akademije, a što su sve pripremili moći će se u Tvrđi vidjeti u naredna tri dana.

Proljetni salon 2013.   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

U naredna tri dana i to u dvorištu Kazamata, prolazu kroz Vodena vrata, ulazu u Arehološki odjel Muzeja Slavonije te ulaz osječkog Rektorata bit će postavljen 41 rad i to među ostalim crteži, slike u različitim tehnikama, fotografije, skulpture, video i likovne instalacije, od 34 autora. 

Djela, odnosno njihove autore, od ukupno 110 radova, 53 autora koji su pristigli na natječaj proljetnog salona, izbrao je tročlani ocjenjivački sud koji su činili Vladimir Rismondo, povjesničar umjetnosti, Nikola Faller, akademski kipar, te Matija Drozdek, grafički i informatički dizajner. Na salonu će biti predstavljeni radovi gostiju i to izložba fotografija "Snovi na javi" osječke fotografkinje Marine Filipović Marinshe te zvučne instalacije umjetnika Ivana Jovanovca.

A ovaj proljetni salon organiziran je kao seminarski projekt jedanestoro studenata 1 godine Odjela za kulturologiju osječkog Sveučilišta.