Lokalni izbori

VRKIĆ O ĐAPIĆEVOJ PODRŠCI

Iza ove potpore ne stoji nikakva trgovina!

Nakon prvog kruga izbora počela je izborna kombinatorika o tome tko će i s kim postići sporazume o sastavljanju većine u lokalnim predstavničkim tijelima i preuzimanju vlasti. Kombinira se i s tim tko će koga podržati u drugom krugu izbora, drugoga lipnja, kada će birači o svemu dati svoj konačni sud.

Ivan Vrkić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

U izbornom stožeru Ivice Vrkića, kandidata koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a, zajedničkom su se konferencijom za medije javnosti obratili Ivica Vrkić i Anto Đapić. Đapić je poručio da njegov dolazak tamo nije nimalo slučajan i da je donio definitivnu odluku da na jasan  način u drugom krugu podrži Ivicu Vrkića. Đapić smatra da je to ono što je Osijeku potrebno, kaže da njegova potpora nije bezuvjetna, da su razgovarali i jasno definirali što će se od Đapićevih projekata realizirati. 

"Pozivam sve svoje birače da izađu na izbore u drugom krugu i glasaju kao da sam ja u pitanju", poručio je Đapić.

Vrkić je, zahvaljujući Đapiću, kazao da je ovo nastavak rada istomišljenika na istom projektu, da ta potpora nije ništa novo i ništa neočekivano te naglasio da se tu ne radi o bilo kakvom obliku trgovine. 

Vrkić je na kraju i poručio kako oni koji ne izlaze na izbore preuzimaju odgovornost za situaciju da u gradu neće doći do promjene. 

Vrkić je inače, priopćenjem negirao da on stoji iza takozvane afere s perilicom rublja, a Krešimir Bubalo ponovio da je zbog tih prozirnih i bezobzirnih laži podnio sudsku tužbu. Bubalo naglašava da mu obiteljski i kršćanski odgoj ne dopušta ni mrziti ni govoriti ni ponašati se poput Ivice Vrkića te da se s takvim čovjekom ne želi ni sučeljavati ni komunicirati ni sada, ali ni kada prođe ova prljava predizborna kampanja, čiji je, kaže, režiser upravo Ivica-Ivan Vrkić.

Vrkić je najavio i kako će mu potporu osim Đapića dati i Miroslav Šimić. HDZ je još jučer poručio da se u pogledu lokalnih izbora treba principijelno ponašati te naglasio kako HDZ neće sklapati neprirodne koalicije, pa ni sudjelovati u neprirodnoj koaliciji protiv HDSSB-a u Osijeku. I Hrvatski laburisti poručili su da potporu neće davati nikome, pa tako ni kandidatu SDP-a, HNS-a i HSU-a, Ivici Vrkiću. "Ne želimo utjecati na zdrav razum birača", zaključlili su Laburisti.