Tenis

NOVA NADA

Na Olimpiji trenira "nova Donna Vekić"?

Ima li Osijek novu Donnu Vekić. Sigurno zahvaljujući i osječkoj tenisačici popularnost tenisa kod djevojčica postala je veća, a u Donjem gradu pod vodstvom trenera Domagoja Wagnera u klubu Olimpija radi nekoliko talentiranih mladih igračica od kojih izdvajamo za sada najbolju Ana Mariju Medić.

Ana Marija Medić   FOTO:Screenshot STV
Piše: Republika.eu / STV

Ana Marija Medić ima 12 godina, a tenisom se bavi već 7 godina. U svom je uzrastu među najboljim igračicama, što dokazuje i njen nastup u reprezentaciji Hrvatske, ali i pobjede na turnirima protiv starijih djevojaka. Ana Marija je samo u prošloj godini osvojila 10 turnira. Veliki je sportski zaljubljenik, i voli nekoliko sportova. Ipak, odlučila se za tenis.

Ana Marija isto tako dobro igra i neke druge sportove poput nogometa, ali tenis je prva ljubav. Rezultati koje postiže potiču ju na daljni rad. On je sada odličan i Ana Marija ide putem vrhunske tenisačice

Vrlo brzo, za 2 godine, doći će situacija gdje će se vidjeti hoće li i može li Ana Marija graditi profesionalnu karijeru u ovom sportu. Uzor joj je Donna Vekić i voljela bi sutra postati kao prvi hrvatski reket danas. Prednost joj je forhend, a nedostatak servis na kojem još treba raditi. Najbolje igra na tvrdoj podlozi.

Naravno, najveći upitnik ostaje kako popratiti njen daljni razvoj, jer poznato je kako je ovo skup sport. Roditelji pak nemaju puno novaca, pa bi pomoć eventualnih sponzora jako dobro došla. Anamarijine rezultate prepoznale su i Hrvatske željeznice koje joj omogućuju besplatne prijevoze na brojne turnire, kojih je mnogo tijekom godine. 

No, za ostala izdvajanja potrebni su sponzori, jer tenis je sve samo ne jeftin sport. Već sljedeći tjedan Anamariju očekuje državno prvenstvo u Đakovu, gdje očekuje plasman u finale. Prošle je godine, pak, bila je druga u Hrvatskoj na dvoranskom prvenstvu.