Politika

DIPLOMIRANI KRIMINALISTI TRAŽE ZAPOŠLJAVANJE

Ostojić odgovara: 'Nadam se uskoro'

Uoči sjednice Vlade, ministre i premijera na Markovom je trgu dočekala grupa od 30-ak nezadovoljnih mladih diplomiranih kriminalista tražeći odgovor na pitanje kada će se otvoriti javni natječaj za njihovo zapošljavanje. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić poručuje: "Nadam se uskoro"

Prosvjed nezaposlenih kriminalista na Markovom trgu   FOTO:Patrik Maček/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Od 2008. godine ga nije bilo i ne zna se kada će biti. Plan prijema za 2013. godinu je poslan Ministarstvu financija i Ministarstvu uprave u kojem stoji da će se zaposliti 20 diplomiranih kriminalista i 10 kriminalista, međutim, nikakvog odgovora nema", ističe Anita Anić Kaliger iz Knina, koja je kaže, već šest godina na Zavodu za zapošljavanje.

Ističe da ih ima stotinjak koji čekaju priliku da se zaposle. Od odgovornih traže odgovore.

"Dali smo im priopćenje da vidimo hoće li na današnjoj sjednici Vlade razmatrati naš problem pa ćemo vidjetišto će odgovoriti", rekla je Anić Kaliger.

A prije početka sjednice, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić poručio je da će dobiti priliku kad se usvoji plan prijema.

"Kad budemo u situaciji da možemo izvršiti prijem. Naravno da bih rado želio da ti mladi obučeni kriminalisti uđu u policiju, ali u ovom trenutku plan prijema još nije odobren", istaknuo je Ostojić.

Najavio je da će ih kada za to dođe vrijeme, sve zaposliti. Kada bi to moglo biti, Ostojić kaže: "Nadam se uskoro".

"Tu nije pitanje nade, to je isto kao i kada završite bilo koji drugi fakultet ili bilo koju drugu školu i niste u prilici se odmah zaposliti. Kad Ministarstvo bude imalo uvjete i u trenutku kad budemo imali osigurana financijska sredstva, vrlo rado ćemo ih primiti. Mi smo i zatražili takav plan prijema da bude odobren. Nadamo se da će se to skoro dogoditi", kazao je Ostojić.