Politika

SJEDNICA VLADE

Na Vladi o Strategiji razvoja poduzetništva, novim vozilima i viznom režimu

Vlada će danas donijeti Nacrt prijedloga strategije razvoja poduzetništva, odobriti zaduženje HAC-u, dati zeleno svjetlo za upućivanje policajaca u UN-ovu misiju na Cipru i pozvati sve zainteresirane gospodarske subjekte da se uključe u svečano obilježavanje pristupanja naše zemlje u Europskoj uniji.

Piše: Media Servis

Nacrt prijedloga Strategije razvoja poduzetništva do 2020. ima za cilj usmjeriti malo gospodarstvo na rast BDP-a. Riječ je o prvoj ovakvoj Strategiji.

Vlada će danas pozvati sve zainteresirane subjekte i osobe da se uključe u svečano obilježavanje pristupanja naše zemlje u Europsku uniju. Prigoda je to za predstavljanje poslovnih postignuća i autohtonih proizvoda, a sve u svrhu promicanja prepoznatljivosti Hrvatske u Uniji.

Bit će raspravljen prijedlog odluke o davanju suglasnosti za stavljanje izvan snage Sporazuma o ukidanju viza s BiH. Naime, Hrvatska će od 1. srpnja biti obvezna zahtijevati vize za državljane Bosne i Hercegovine, koji su nositelji ne-biometrijskih putovnica.

Vlada će donijeti i prijedlog odluke o sudjelovanju do devet policijskih službenika u misiji UN-a na Cipru.

HAC će dobiti suglasnost za kreditno zaduženje od 250 milijuna eura radi financiranja „Plana poslovanja za 2013. godinu“, a vozni park sa 180 vozila putem leasinga vrijednog 34 milijuna kuna, poboljšat će MORH i MUP .