Događanja

[VIDEO] NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI

Završen 24. SLUK

Dvadeset četvrti Susret lutkara i luktarskih kazališta koji je od 1977. godine, svake druge godine održava u Osijeku, završio je sinoć dodjelom nagrada za najuspješnije predstave.

Piše: Republika.eu / STV

Tako je nagrada za najbolji dizajn rasvjete pripala Denisu Šesniću za predstavu 'Veli Jože' GKL Rijeka, nagradu za najbolju kreaciju lutaka i maski Mileni Matijević Medvešek, Reneu Medvešeku i Luči Vidanoviću za istu predstavu, kao i nagradu za najbolju scenografiju. 

Nagrada za najbolju scensku prilagodbu pripala je Tamari Kučinović i Maji Sviben za predstavu 'Grga Čvarak' Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, a nagrada za najbolju glazbu Matiji Antoliću za predstavu 'Veli Jože' GKL Rijeka. Nagrada za nabolju animaciju Karolini Horvat za predstavu 'A, tko si ti?' Kazališne družine Pinklec Čakovec, Božena Delaš za predstavu 'Veli Jože' GKL Rijeka,  Zlatko Vicić za predstavu 'Veli Jože' GKL Rijeka i Edi Ćelić za predstavu 'Grga Čvarak' Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. 

Nagradu za najbolju režiju ovojio je Rene Medvešek za predstavu 'Veli Jože' GKL Rijeka, a ista predstava dobila je nagradu i za najbolju predstavu u cjelini, kao i nagradu Branko Stojaković za ukupnu likovnost predstave koju tradicionlano dodjeljuje Kazalište lutaka iz Zadra. 

A uz  stručni žiri, Sluk je i ove godine imao i žiri djece, a koji su činili Jona Zupković, Helena Vlaškovac, Vita Guljaš, Lucija Murković i David Uranjek, koji su jednoglasno najboljom predstavom proglasili predstavu 'Grga Čvarak' Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Inače, u sklopu ovogodišnjeg sluka odigrano je 14 predstava, otvorene su zanimljive izložbe, a najbolji lutkari Hrvatske u grad na Dravi na 25. Sluk vratit će se 2015.