Košarka

A1 LIGA

Sokoli po najvažniju pobjedu!

Košarkaši Osječkog Sokola sutra igraju možda i odlučujuću utakmicu u borbi za ostanak u A1 ligi.

Ilustracija
Piše: Republika.eu / STV

U goste Sokolima u dvoranu Jug dolazi izravni konkurent, sastav Križevaca. Košarkaši Osječkog Sokola tri kola prije kraja prvenstva nemaju više prava na kiks ukoliko žele prvoligaški status i sljedeće godine.

U dvoranu Jug u goste osječanima dolaze Križevci koji su u prvom susretu dosta sretno porazili Sokole na svom parketu. No, trener Osječana Zoran Helbich uvjeren je kako je njegova momčad bolja, i da će to pokazati sutra na terenu.

"Spremni smo za sutra. Vratio nam se i Dino Radoš, kompletni smo, i sigurno smo bolja momčad. U prvom susretu smo dosta nesretno izgubili. Dobit ćemo sutra i tako napraviti dobar posao", optimističan je Helbich.

Osječani bi novom pobjedom svakako bili na korak od osiguranja statusa, i stekli bi značajnu prednost nad konkurentima iz Križevaca, koje bi do kraja prvenstva u igri držala samo teorija.

"Pozivam publiku, sve ljubitelje košarke da dođu sutra u dvoranu i daju nam podršku, jer ne kaže se bez veze da je u košarci publika uvijek šesti igrač", kaže Zoran Helbich.

Poslije ove, možda i odlučujuće utakmice, osječki prvoligaš u preostala dva kola igra dva slavonska derbija. Prvo gostovanje kod vodeće Darde, zatim i domaćinstvo Đuri Đakoviću iz Slavonskog Broda.