Politika

LINIĆ ODGOVARA

Ne možemo u mjesec dana sanirati sve što je Karamarkov HDZ pljačkao 8 godina!

Sada odjednom HDZ-ovci sve znaju, o new dealu i o svemu. A što su radili osam godina? Mi upravo radimo za svakog građanina - odgovorio je Linić šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku koji je prozvao SDP da ne radi za malog čovjeka, donosi Novi list.

Slavko Linić   FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Novi list

Nama nešto govore oni čija je vlada osam godina pljačkala Hrvatsku, koji su osam godina bili neuspješni?! Karamarko valjda očekuje da u mjesec dana nadoknadimo ono što su oni osam godina pljačkali i zapostavljali, uključujući upravo i ljude koji i danas vode HDZ. Vlada Zorana Milanovića mijenja smjer, mijenja trendove, ali trebat će nam vremena i snage da se izborimo protiv onih koji su opljačkali zemlju i sad od nas traže da sve sredimo u par mjeseci – izjavio je ministar financija Slavko Linić na konvenciji županijskog SDP-a u Rijeci. 

"Sada odjednom HDZ-ovci sve znaju, o new dealu i o svemu. A što su radili osam godina? Mi upravo radimo za svakog građanina" - odgovorio je Linić šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku koji je prozvao SDP da ne radi za malog čovjeka. 

"HEP je orobljena firma"

Linić je poručio da je ova Vlada uspjela sanirati brodogradnju i pripremiti je za privatizaciju, a sada pokušava i naći strateške investitore za energetski sektor »jer smo danas energetski robovi, a HEP je orobljena firma«. Linić je ustvrdio da su SDP i HNS u Vladi potpuno jedinstveni oko koncepta energetskog razvoja i potrebe ulaska stranih investitora na to tržište, a jedine razlike postoje oko stručnih i tehničkih sitnica vezanih uz tekst Zakona o ugljikovodicima.

"Normalno da smo svi za dolazak investitora, pa to svi stalno govorimo, samo što u ovom zakonu, kao i u svim drugim zakonima koji se tiču koncesioniranja, od a do ž sve treba jasno propisati. Nema prijepora, a zavaditi nas žele samo oni zlonamjerni iz bivše vlasti, kako bi mogli bolje krasti" - rekao je Linić.

Naljutilo ga je pitanje o tome kada će Vlada napraviti registar službenih automobila:

"Ako mislite da ću pješke hodati od Zagreba do Rijeke, jasno vam kažem: neću! To su teze onih koji su opljačkali ovu zemlju i sad bi mi trebali biti budale jer se vozimo u službenim autima, a oni su prije toga opustošili Hrvatsku" - rekao je Linić, a donosi riječki Novi list..

Izvor: Novi list