Događanja

[VIDEO] MATURANTI PLEŠU

Održana proba Quadrille u Tvrđi

Već devetu godinu maturanti Osječko-baranjske županije kraj srednjoškolskog školovanja obilježit će plesom Quadrila. Jučer je održana još jedna od proba, a na njoj su maturati pokazali da će zasigurno biti spremni za Quadrilu, koja će se održati 17. svibnja u 6 gradova Osječko-baranjske županije.

Quadrilla 2012.   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Osječki maturanti pokazali su kako su itekako spremni na još jednu quadrilu. 

I premda plesni koraci baš i nisu bili laki, a sunce je nemilice pržilo svi su bili oduševljeni što sudjeluju u ovom zajedničkom plesu, u kojem će ove godine sudjelovati čak 4 tisuće osječkih maturanata

Zbog velike vrućine maturanti su bili žedni, no, i taj čini se jedini problem osječkih maturanata je bilo riješen, jer posjetio ih je gradonačelnik Krešimir Bubalo i počastio ih sokovima. 

Kao i do sada maturanti će se predstaviti sa 5 plesova, od kojih je maturantima najdraži upravo onaj posljednji.  

A osim novog plesa, maturanti će imati i nove boje. Naime, za razliku od prijašnjih godina kada su bili u crveno-bijelim odorama, ove godine zablistat će u bojama grada – bijelo-plavim. Kakve će rekvizite imati još je uvijek mala tajna, a Osječane organizatori Grad Osijek i Osječko-baranjska županija pozivaju da pogledaju ovaj izvrsni maturalni ples u petak 17. svibnja točno u podne u županijskoj ulici u Osijeku, ali i ostalih 6 gradova osječko-baranjske županije.