Politika

ZORAN MILANOVIĆ

Moramo konačno odlučiti što ćemo s dionicama INA-e

Premijer Zoran Milanović osvrnuo se na sjednici Vlade na, kako je rekao, spekulacije oko INA-e. Podsjetimo, jedan je list objavio kako MOL želi pregovore oko preuzimanje upravljačkih prava INA-e. Milanović je rekao da nikakvih formalnih razgovora s mađarskom stranom nema.

Sjednica Vlade Republike Hrvatske   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Mađarska strana želi pregovarati. Mi, naravno, razgovaramo cijelo vrijeme, ali razgovori među partnerima na kraju nikoga ne obvezuju jer nema nikakvog formalnog dogovora niti je itko u ime hrvatske Vlade ili države kao dioničara ovlašten preuzimati bilo kakve obaveze", rekao je Milanović.

Premijer je rekao i kako ne želi reći 'obratite se bivšoj Vladi i čelnicima', no podsjetio je da je naša strana opterećena sudskim postupkom protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

"Istovremeno, kompanija mora raditi, mora disati, mora ostvarivati profit. U zadnjem razdoblju je nekakav profit i ostvarila, a o toga i mi imamo koristi. Mi moramo konačno odlučiti što ćemo sa svojim dionicama, 45% dionica, koja prava imamo. Sve je to predmet razgovora, a možda u nekoj fazi i pregovora. Koliko god nas opterećivala i ograničavala trenutna situacija da se vodi postupak pred hrvatskim sudom, to ne znači da imamo pravo biti paralizirani", izjavio je Milanović.