Moda & ljepota

OMBRE EFEKT

Frizura s kojom ne možete pogriješiti

Iako je „ombre efekt“ aktualan već neko vrijeme, njegova popularnost ne jenjava. Dapače, danas ćete vidjeti da svaka druga žena ima kosu obojenu na ovaj način. No, zašto i ne bi, ovako casual obojena kosa laska svakoj ženi i poprilično je jednostavna za održavanje.

Drew Barrymoore s ombre pramenovima   FOTO:blog.missesdressy.com
Piše: Republika.eu / zena.hr

Ombre je francuska riječ koja doslovno znači sjena (isjenčano), dakle stupnjevanje boje. A takozvani „ombre efekt“ u frizerstvu znači kosa koja je postupno posvijetljena od korijena prema vrhovima. Neupućeni u ovaj trend mogu pomisliti da je riječ o jako velikom izrastu, no ovdje je ipak zapravo riječ o pomno njegovanom izgledu. 

Kao što smo već spomenuli ovaj look lagan je za održavanje, kosi će dati svjež i novi izgled, a uz njega ćete i izgledati mlađe. Izvrsno je rješenje i ukoliko želite posvijetliti kosu, ali niste sigurni kako će vam stajati. No, isto tako je i odličan način da pustite da vam naraste vaša prirodna kosa, pogotovo ako ste ju neko vrijeme bojali cijelu.  

Sve u svemu, za ovim look-om poludjele su žene diljem svijeta što i ne čudi jer s ovom fizurom zaista nitko ne može pogriješiti.  

Izvor: zena.hr