EU

CIPAR

Leko na Konferenciji predsjednika parlamenata EU

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko boravit će na Cipru, gdje će sa saborskim izaslanstvom sudjelovati na Konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije...

Josip Leko   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

Nakon otvaranja Konferencije i pozdravnog obraćanja predsjednika Zastupničkog doma Republike Cipar Yiannakisa Omiroua predviđeno je da Josip Leko sudionicima konferencije govori o značenju ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Na konferenciji će se raspravljati o ulozi nacionalnih parlamenata Europske unije u jačanju demokracije i ljudskih prava u trećim zemljama s posebnim naglaskom na regiju Mediterana; kako približiti građane Europskoj uniji; članku 13. Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u Ekonomskoj i monetarnoj uniji; te socijalnoj koheziji u vremenima štednje, odnosno što mogu učiniti nacionalni parlamenti.

Konferencija predsjednika parlamenata Europske unije traje do utorka, 23. travnja nakon koje će se u sklopu službenog posjeta Republici Cipar sastati s predsjednikom ciparskog Zastupničkog doma Yiannakisom Omirouom i stalnim tajnikom ciparskog Ministarstva vanjskih poslova Andreasom Mavroyiannisom te će ga primiti predsjednik Cipra Nicos Anastasiades.