Nogomet

SPEKTAKL

Hrvatska protiv Portugala 10. lipnja u Ženevi

Vatreni će protiv Ronalda i društva imati sjajnu priliku dokazati svoju kvalitetu i opravdati visoko 4. mjesto na Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija svijeta.

Piše: Republika.eu

Hrvatski nogometni savez ovih bi dana trebao i službeno potpisati ugovor s Portugalcima o odigravanju prijateljske utakmice A reprezentacija Hrvatske i Portugala. Kako kažu iz HNS-a utakmica je 99 posto dogovorena, a trebala bi se odigrati 10. lipnja u Ženevi.

Dakle, Vatreni će poslije 7. lipnja i kvalifikacijskog dvoboja sa Škotskom u Maksimiru, imati sjajnu prigodu protiv Ronalda i društva dokazati da im je mjesto među elitnim svjetskim reprezentacijama.

Hrvatska se kroz povijest dva puta sastajala s reprezentacijom Portugala, i oba puta bila poražena. Prvi poraz (3:0) dogodio se na Europskom prvenstvu 1996. godine, a drugi (2:0) 2005. godine kada su reprezentacije snage odmjerile u prijateljskoj utakmici.

Na startu slijedeće natjecateljske sezone, 14. kolovoza, izabranici Igora Štimca gostovat će u Lihtenštajnu, bit će to posljednja priprema za rujanski dvoboj sa Srbijom u Beogradu.