Nogomet

INTER NE POPUŠTA

Mateo Kovačić propušta Svjetsko prvenstvo U-20!?

Hrvatska U-20 nogometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj koje će se održati od 21. lipnja - 13. srpnja.

Mateo Kovačić   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Iako se radi o Fifinom natjecanju, klubovi nisu dužni puštati igrače na natjecanja mlađih uzrasta, pa tako Inter iz Milana odbija dati zeleno svijetlo našem najboljem mladom igraču Mateu Kovačiću.

Budući da je Hrvatski nogometni savez dao visok prioritet tom Prvenstvu učinit će sve u svojoj moći kako bi Hrvatska na njega išla u najjačem mogućem sastavu.                          

Tako su u Milan otputovali predsjednik stručne komisije HNS-a Romeo Jozak, te izbornik U-20 selekcije Dinko Jeličić kako bi razgovarali s čelnim ljudima Interove struke na čelu s tehničkim direktorom Marcom Brancom oko puštanja Kovačića.
Inter sigurno neće tako lako pustiti igrača kojeg je doveo za velike novce i za kojeg govore da je budućnost Intera.

Talijani žele na kvalitetan način odraditi pripreme za sljedeću sezonu, a problem predstavlja što one započinju 12. srpnja, odnosno jedan dan nakon završetka Svjetskog prvenstva u Turskoj.

Jozak i Jeličić objasnili su važnost Matea Kovačića u kontekstu hrvatske reprezentacije, ne samo zbog igračke kvalitete već i ljudskih, liderskih osobina - čega su svjesni i u Interu.                    

Tehnički direktor Branca prepoznao je upornost HNS-a po ovom pitanju i obećao sastanak za desetak dana na još višem nivou. Najavljen je i razgovor s Kovačićem koji nesumnjivo želi pomoći  reprezentaciji, a njegov stav u cijeloj priči trebao bi odigrati vrlo važnu ulogu.

Ipak, Inter će imati posljednju riječ.