Svijet

POLICIJA DEMANTIRALA AMERIČKE MEDIJE

Nitko nije uhićen zbog napada u Bostonu!

Bostonska policija i Ministarstvo pravosuđa opovrgavaju da je identificirani uhićen, javlja Al Jazeerin reporter Ivica Puljić.

Eksplozija na maratonu u Bostonu   FOTO:Screenshot
Piše: Republika.eu / Al Jazeera Balkans

"Iako je prethodno bilo objavljeno da je došlo do uhićenja identificirane osobe, osumnjičene da je postavila bombu u terorističkom napadu tijekom Bostonskog maratona, policija tog grada, kao i američko Ministarstvo pravosuđa, opovrgli su da je netko pritvoren", javio iz Bostona reporter Al Jazeere Ivica Puljić

Novinar Al Jazeere Balkans javio je kako se neslužbeno doznaje da je jedan osumnjičeni identificiran uz pomoć videosnimaka s robne kuće Lord and Taylor, koja se nalazi u bizini lokacije druge eksplozije, te uz pomoć videomaterijala jedne TV stanice iz Bostona.

Obama u četvrtak u Bostonu

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama u četvrtak će otputovati u Boston i održati govor na vjerskoj službi posvećenoj žrtvama napada na Bostonski maraton, objavila je u utorak Bijela kuća.

Policija je u međuvremenu priopćila da je pronašla komadiće crnog najlona koji možda potječu od torbe ili ruksaka u kojem je bila skrivena jedna ili više bombi detoniranih na cilju Bostonskog maratona.

Posebni agent FBI-ja, voditelj istrage o ovom terorističkom napadu Richard DesLauriers, izjavio je da su istražitelji pronašli i dijelove kugličnih ležajeva i eksera koji su korišteni kao punjenje bombi.

DesLauriers ranije je rekao da nitko još nije preuzeo odgovornost. 

Izvor: Al Jazeera Balkans