Vukovarsko-srijemska

VINKOVCI

SDP, HSU i Zelena lista zajedno na lokalne izbore

"Cilj je da Vinkovčani nakon četiri godine naše vladavine u gradu mogu hodati uzdignute glave"

Damir Rimac - kandidat za gradonačelnika Vinkovaca   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Vinkovački SDP i HSU potpisali su sa Zelenom listom koaliciju za lokalne izbore 19. svibnja, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji sazvanoj tim povodom. Goran Augustinović, povjerenik Zelene liste za Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, kaže kako program Zelene liste za naredne izbore ima puno dodirnih točaka s SDP-om i s HSU-om, javlja Večerni list.

"To je baza od koje smo krenuli u potpisivanje ovog koalicijskog sporazuma. Mi ćemo pripomoći tome kao koalicijski partneri i podržat ćemo kadidata za gradonačelnika Vinkovaca Damira Rimca. Cilj Zelene liste je zajedno s koalicijskim partetrima da grad Vinkovci napravimo otvorenim gradom, da Vinkovčani nakon četiri godine naše vladavine u gradu mogu hodati uzdignute glave sa smješkom na licu kad budu odlazili u druge gradove i kada ih budu pitali odakle ste, da s ponosom mogu reći "iz grada Vinkovaca, dike Slavonije" - rekao je Augustinović.

"Ovo je prva koalicija u gradu Vinkovcima koja ima stranku Zelenih u svom Sporazumu. Držimo da su Zeleni iznimno važni kao faktor korekcije svih političkih stranaka, a prvenstveno stoga što Zeleni imaju jednu bitnu komponentu unutar Europskog parlamenta, dakle budućnost je svakako u socijaldemokratskim standardima, u standardima zelene ekonomije i zelenog gospodarenja, ali ne može se i ne smije isključiti treća životna dob, odnosno iskustvo, tako da držimo da je spoj SDP-HSU i Zelene liste dobitna kombinacija za grad Vinkovce", rekao je kandidat za gradonačelnika Vinkovaca Damir Rimac

IZVOR: Večernji list