Gospodarstvo

VLADA ODLUČILA

Čepinska uljara prodana Pipunićevom Žitu

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila prodati svoje poslovne udjele u IPK Tvornici ulja u Čepinu osječkoj tvrtci Mambo za jednu kunu.

Piše: Republika.eu / tportal

Od trenutnog broja od 207 zaposlenih, njih 70-ak bit će zbrinuto te poslano na 'burzu rada'

Vlada je prihvatila ponudu tvrtke Mambo iz osječke Žito grupe za kupnju 1.282.882 poslovnih udjela čepinske uljare što je 81,48 posto temeljnog kapitala društva donosi Tportal.

Ponuditelj se obvezuje platiti jednu kunu za dionice te nakon provedenog programa zbrinjavanja radnika zadržati preostale zaposlenike na neodređeno vrijeme najmanje godinu dana.

- Programom zbrinjavanja, za što su osigurana sredstva u AUDIO-u, 70-ak ljudi će napustiti Tvornicu ulja Čepin. Investicija je vrijedna 295 milijuna kuna i ona će jamčiti sigurnost proizvodnje i ostanak najmanje 140 ljudi. Odlukom dajemo novu perspektivu Tvornici ulja Čepin - najavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, a uz suglasnost Ministarstva financija kupcu se odobrava i popust u visini od 99,99 posto na obveze društva prema državnim vjerovnicima, odnosno korisnicima državnog proračuna, uključujući sve povezane ugovorne i zatezne kamate.

Izvor: Tportal