Događanja

OD 12. DO 14. TRAVNJA

Vikend za kulturu

U petak izložba, u subotu predstava, u nedjelju koncert program je Vikenda za kulturu od 12. do 14. travnja koji nude studenti Umjetničke akademije u Osijeku.

'Vikend za kulturu'   FOTO:Radio Osijek
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Program „Vikend za kulturu“ organizira Rotaract klub Osijek u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku, Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Osijek i Arheološkim muzejom Osijek, javlja Radio Osijek.

Jedno od osnovnih područja djelovanja Rotaracta je promicanje i organiziranje susreta i kulturnih manifestacija na načelima mira i nenasilja, a upravo tome je posvećen ovaj projekt. U tri dana studenti Umjetničke akademije u Osijeku će sugrađankama i sugrađanima pokazati kako bogate kulturnu baštinu grada Osijeka. 

Program će započeti umjetničkom izložbom koju će otvoriti dekanica Umjetničke akademije u Osijeku, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić. Voditeljica projekta je Kristina Delalić Vetengl s mentoricom prof. Margaretom Turkalj Podmanicki.

PROGRAM VIKENDA ZA KULTURU:
12. travnja: otvorenje programa, izložba studenata Odsjeka za likovnu kulturu UAOS, Kazamat (19:00 - 23:00 h)

13. travnja: predstava studenata Odsjeka za glumu i lutkarstvo 2.g. preddiplomskog studija UAOS, Kazamat (19:00 - 23:00 h)

14. travnja: koncert studenata Odsjeka za glazbenu umjetnost UAOS, Arheološki muzej (19:00 - 23:00 h)

Izvor: Radio Osijek