Moda & ljepota

DRŽITE DO SEBE

Sedam potrebnih stvari za lijepu kožu

Danas svatko sanja o prekrasnom tenu i baršunastoj koži. Uz užurbani način života i svakodnevno prisutan stres teško ju je njegovati i dovoditi do savršenstva. Mi vam donosimo sedam neophodnih stvari koje su potrebne vašoj koži kako bi ona bila onakva kakvu želite.

Lijepa koža   FOTO:info-ks.net
Piše: Republika.eu / Teen385.com

1. Odmor i relaksacija

Jedna od najvažnijih stvari koje vaša koža svakodnevno treba jest da imate vrijeme relaksacije. Konstantno stresiranje odmaže koži u njenom napretku. Svjesni smo činjenice da ne postoji mogućnost provoditi svaki dan vrijeme u spa centrima, ali postoji puno malih stvari kako odmoriti svoju kožu. 

2. Vježba

Možda mislite da vježbanje nema veze sa njegom kože ali varate se! Izlike poput „Nemam slobodnog vremena za vježbanje“ odavno i sami znate da ne prolaze. Vaša forma i zdravlje reflektira se kroz vašu kožu, a učestalim vježbanjem naša cirkulacija je poboljšana što daje koži zdravi sjaj.  Potrudite se vježbati barem 3 puta tjedno.

3. Voda

Ukoliko već niste čuli, voda je osnova njege kože! Trebamo se održati hidriranima kako bismo imali meku i glatku kožu. Tijekom dana potrudite se piti što više vode kako bi napunili svoje stanice i tkiva, a koža će rezultirati hidratiziranošću.

4. Čišćenje

Sigurno najbitnija stvar za spomenuti jest čišćenje kože, a posebno lica. Najvažnija njega lica jest prije spavanja - očistiti lice od šminke i prljavog zraka kojemu je naša koža izložena 0-24. Nakon čišćenja, ne zaboravite kremu koja bi trebala biti što prirodnija. Izbjegavajte kreme s mirisima, bojilima i ostalim nepotrebnim dodacima.

5. Antioksidansi

Antioksidansi su neophodna karika u njezi kože. Kako bismo  oporavili kožu, usporili proces starenja i zaštitili je od slobodnih radikala potrebno je jesti hranu koja sadrži antioksidase poput bobica, brokule, mrkve... 

6. Zdrava prehrana

Zdrava prehrana je bitna za zdrav duh i tijelo. Uz hranu ispunjenu antioksidansima, trebali bi konzumirati hranu koja je puna vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina. Ove hranjive tvari koži pomažu zadržati vlagu i spriječiti oštećenje kožnih stanica. 

7. Umjerenost izloženosti suncu

Naša koža svakako treba sunce kako bi proizvela vitamin D , ali budite oprezni. Prekomjerno izlaganje suncu za našu kožu donosi puno negativnih stvari. Uvijek imajte kožu zaštićenu dobrom kremom za sunčanje i budite umjereni kada izlažete svoju kožu.

Izvor: Teen385.com