Moda & ljepota

ŠOKANTNO IZ MODNOG SVIJETA

Manekenke jedu papirnate maramice da bi bile site

Bivša urednica Kirstie Clements otkrila je u svojoj knjizi "The Vogue Factor" kako je moguće da manekenke ostanu tako mršave. Pošto je dobila otkaz, poslije 25 godina rada u Vogueu, Clements je odlučila da otkrije sve tajne modne industrije.

Isabelle Caro - kampanja za borbu protiv anoreksije   FOTO:Screenshot Youtube
Piše: Republika.eu / kurir-info.rs

O bizarnim, tajnim i brutalnim istinama ne tako glamurozne manekenske profesije, Kirstie je odlučila progovoriti u svojevrsnoj pobuni protiv medijskog mogula Ruperta Murdocha. U njegovom je vlasništvu i Vogue u kojem je radila 25 godina, a 13 godina je bila glavna urednica.

Donosimo vam neke od dijelova iz knjige sada već bivše urednice Vogue koje su šokantna svakodnevnica vitkih „ljepotica“.

„Postoji kategorija mršavo, ali i "pariški mršavo" što podrazumijeva anoreksično stanje krhkosti i kostiju koje se ističu, a za većinu vrhunskih manekenki je ideal ljepote."

„Jedna ruska manekenka s dramatičnim režimom prehrane danima je samo primala infuziju, a zahvaljujući tome postala tzv. fit model, manekenka čije tijelo dizajneri koriste za isprobavanje svojih kreacija."

„Vidjela sam kako manekenke jedu papirnate maramice prije revije da bi dobile osjećaj sitosti,  a da pri tome ne unesu u svoj organizam niti jednu kaloriju.“

Očito se sav sjaj i glamur iza pozornica svjetski poznatih modnih pista gasi, a surova stvarnost jesu šokantne činjenice pod čijim okriljem svakodnevno živi većina manekenki koje su zakoračile velikim koracima u ovaj svijet.