Zabava

VELIKA BRITANIJA

Facebook počeo naplaćivati slanje poruka

Facebook je britanskim korisnicima počeo naplaćivati slanje poruka slavnim osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja.

Inbox bi se polako mogao početi smanjivati   FOTO:Screenshot
Piše: Republika.eu / kurir-info.rs

Naplate Facebook uvodi kako bi spriječio spam, a navodno će upravo iz tog razloga početi naplaćivati i poruke prema bilo kome tko nije prijatelj korisnika ili prijatelj njihovog prijatelja, donosi srpski Kurir.

Ovaj sistem naplaćivanja zasnovan je na algoritmu koji računa koliko sljedbenika neka poznata osoba ima na Facebooku, a iznosit će od 70 penija do najviše 10 funti pa tako primjerice poruka upućena Snoop Dogu iznosi 10,08 funti.

Korisnici imaju mogućnost plaćanja preko interneta, ali onima koji su mlađi od 18 godina to i primanje poruka od osoba s kojima nisu Facebook prijatelji biti će blokirano.

Ako korisnici ipak žele kontaktirati osobe van svog kruga prijatelja moći će to učiniti ili tako da plate mali iznos što će omogućiti da se njihova poruka pojavi u inboxu ili će to moći napraviti besplatno, ali će poruke otići u datoteku za koju mnogi navodno ni ne znaju da postoji.

Hoće li i kada će ovu novost Facebook uvesti i kod nas ne znamo i nadamo se da neće, ali ako se glavni Facebookovci ipak odluče na ovaj potez, nadamo se da to neće biti uskoro.