Moda & ljepota

21. CRO-A-PORTER

Rezime najprestižnije modne manifestacije

Najprestižnija modna manifestacija Cro-A-Porter i ove je sezone otvorila svoja vrata. Od 3.-6. travnja posjetitelji gladni mode imali su priliku uživati u najmaštovitijim kreacijama nekih već renomiranih dizajnerskih imena, ali i mladih nada hrvatske modne scene.

Piše: Republika.eu / Index Rouge

Prva večer ove modne manifestacije protekla je uz Viktora Dragu koji je pokazao kako treba izgledati pravi modni spektakl. Etna Maar oduševila je svojom kolekcijom asimetričnih haljina, a talentirana Jelena Aleksić prikazala je zanimljivu mušku kolekciju za frajere sa stilom i stavom. Mladi Manuel Maligec oduševio je publiku svojom prvom kolekcijom u sado mazo stilu i pokazao kako je jedan od najperspektivnijih hrvatskih mladih dizajnera. Marija Pinjuh predstavila je svoju damsku kolekciju, a Tatjana Pantoš se pograla sirovim seksipilom i leopardskim dezenom. Brend Madame Demode iznenadio je LED lampicama skrivenim ispod haljina i tunika, a Spirit by T.B. mladog Tomislava Bahorića oduševio je muškom kolekcijom.

Drugu večer otvorio je brend XD Xenia Design dizajnerice Ksenije Vrbanić, predstavivši svoju moćnu žensku kolekciju. Tamara Bombardelli koja je dosad surađivala sa modnim brendom Madame Demode prvi put je predstavila svoju samostalnu kolekciju, a priznati europski dizajner Ivan Maan pokazao je kako ružičasta boja nije rezervirana samo za nježniji spol. Uz Matevža Faganela, jednog od najboljih slovenskih dizajnera koji je svojom revijom izmamio uzdahe, dizajneri Timy Šarec i Ivan Badanjak predstavili su svoju prvu kolekciju pod nazivom Vain by Vain. Još jedan dizajnerski dvojac, Damir Begović i Domagoj Štimac, na scenu su donijeli dašak Afrike, a dizajnericeAndreja Bističić i Maja Merlić koje se kriju iza imena Dioralop zbog svoje su kolekcije proglašene kraljicama večeri.

Treća večer Cro-A-Portera rezervirana isključivo na snažne ženstvene kolekcije bila je definitivno noć za pamćenje. Večer je otvorila Matija Vuica sa svojom revijom ''Žena-Diva'', a splitski Arielo oduševio je glamuroznom ženskom kolekcijom. Sonja Lamut osvježila je pistu sa svojom razigranošću, a popularni hrvatski brand luksuznih cipela Ledenko mamio je ženske uzdahe. Brend MARKA Marije Cvitanović predstavio je svoju drugu kolekciju po redu, a genijalni duo Jet Lag izuzetno zanimljivu i urbanu kolekciju za cure i dečke koji su stalno u pokretu. Za kraj ove večeri, Boris Pavlin odveo je posjetitelje u neki drugi svijet gdje su žene svakodnevno princeze u bajkovitim haljinama.

Četvrtu i poslijednju večer Cro-A-Portera otvorio je modni genijalac Juraj Zigman svojom novom veličanstvenom kolekcijom kojom je dokazao da pravilo prema kojem se nakon prvih uspjeha umjetnici prestanu truditi ne vrijedi i za njega. Osim Zigmana svojim kolekcijama oduševili su i Lokomotiva, Hippy Garden, Borna & Fils, Linea Exclusive i Teo P. za Mak.

IZVOR: Index Rouge