Vukovarsko-srijemska

KAMPANJA ZA EU IZBORE

Laburisti se predstavili u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Nakon petka, kada su kandidati Laburista za EU parlament Nikola Vuljanić iz Karlovca i Crikveničanka Dina Domijan posjetili Vukovar kako bi se osobno predstavili građanima, u subotu Domijan je nastavila kampanju po Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Laburisti u obilasku Vukovarsko-srijemske županije   FOTO:Hrvatski laburisti - Stranka rada
Piše: Republika.eu / Priopćenje HL

Razgovarala je s građanima u Vinkovcima, Nuštru, Vukovaru i najistočnijoj točki na karti Hrvatske - Iloku, gdje je zajedno s kolegama iz podružnice Vukovarsko-srijemske dijelila promotivne letke. U nedjelju Domijan je posjetila i općinu Ivankovo, zadnju postaju u svojoj Slavonskoj kampanji.

Slavonci su mogli postaviti pitanja kandidatkinji, kako o postupku izbora, tako i o samim kandidatima s liste Laburista. Građane je zanimalo koje će stavove Laburisti zastupati u parlamentu EU. 

Domijan je građanima istakla veliku važnost izlaska na izbore, te ih upoznala sa primarnim ciljevima Laburista u EU parlamentu. Rekla je kako će se Laburisti zalagati za radnike, umirovljenike i sve one kojima je uskraćena mogućnost da žive od svog rada, a ne za krupni kapital.

Obećala je da će se, ukoliko bude izabrana, u svojim izvanparlamentarnim aktivnostima truditi da svaki kvalitetan projekt koji stigne na natječaj dobije sredstva iz fondova. Izrazila je želju da bude poveznica između Hrvatske i Europe, no upozorila je da će za to biti potrebna i suradnja sa Hrvatske strane.

"14. travnja je prilika da izaberemo one koje želimo da nas zastupaju u eu parlamentu, kao jedinoj europskoj instituciji koju biraju građani i u kojoj se donose upravo odluke koje se tiču tih istih građana. Ako izaberemo stranačke statiste, kakvih je mnogo i u našem Saboru, nakon toga plakanje nema puno svrhe. Sad je pravi trenutak da se izaberu sposobni ljudi. Laburisti ovom listom nude upravo takve osobe i sasvim je svejedno koji od nas će spakirati kofere i otići u Europski parlament jer su svi kandidati jednako sposobni i spremni zasukati rukave i raditi", kaže Domijan.