Osječko-baranjska

GRAD OSIJEK

Kaznene prijave protiv države!

'Država je najlošiji gospodar i to se vidi na svakom koraku, ne samo u Osijeku', upozorio je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo te pozvao državne institucije da se pokrenu i konačno raspišu natječaje za prazne poslovne prostore u gradu.

Krešimir Bubalo   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

"AUDIO je najlošija državna institucija. Uopće ne raspisuje natječaje za poslovne prostore u državnom vlasništvu, a brojni su prazni baš u središtu Osijeka, što se, po svemu sudeći, ne vidi iz Zagreba", istaknuo je Bubalo.

Najavio je da će Grad pisanim putem pozvati na raspisivanje natječaja, a ne učini li to do svibnja, Grad Osijek će podići kaznene prijave protiv nadležnih državnih institucija.

Inače, prošle je godine država od Grada Osijeka uzela 551 stambenu jedinicu. Dio je tih stanova prazan, dok, istovremeno, stotine građana teško živi i nema riješeno stambeno pitanje.

"I tu se vidi da država ne vodi računa o građanima koji su u teškoj socijalnoj situaciji, a da država svojim stanovima riješi njihovo stambeno pitanje, znatno bi olakšala socijalnu sliku Osijeka", rekao je Bubalo.