Moda & ljepota

PILING

Pobijedite celulit kod kuće

Vjerujemo kako ste se puno puta zapitali kako se riješiti tog ženskog neprijatelja. Mi vam donosimo recept kućne radinosti za koji vam treba malo pripreme, a ima svoju učinkovitost i daje rezultate.

Uklanjanje celulita   FOTO:Marin Tironi/24sata
Piše: Republika.eu / Magazin.hr

Vicky DeRosa, osnivačica zdravstvenog online kluba V Well Health, a ovaj recept već godinama preporučuje ženama. Ne samo da smanjuje ružne nakupine, nego od njega koža postaje glađa i mekša jer se smjesom ujedno radi i piling. 

Sastojci:
jedan dan star talog od kave
ekstradjevičansko maslinovo ulje
krupna morska sol
trljačica (frotirska rukavica)

Upute:
1. U velikoj zdjeli izmiješajte šalicu taloga od kave, maslinovo ulje i sol. Ulijte dovoljno ulja kako biste dobili gustu pastu. Soli dodajte ovisno o tome želite li grublju ili nježniju smjesu za piling. Preporuka je žličica soli.

2. Oko 35 minuta prije tuširanja, trljačicom nanesite smjesu na noge, stražnjicu i bokove (zapravo je možete nanijeti na sve dijelove tijela, a fantastičan rezultat ćete vidjeti već nakon tjedan dana korištenja).

3. Kada se namažete, omotajte se ručnikom i smjesu držite pola sata na tijelu.

4. Isperite se toplom vodom. Onima koji imaju naviku tuširati se dva do tri puta dnevno, Vicky savjetuje da smanje temperaturu vode kod tuširanja. Tuširanje jako toplom vodom isušit će kožu.

Piling je u svakom slučaju dobar za kožu, pa zašto ne biste isprobali ovaj recept te se usput borili i protiv celulita. Svakako vrijedi pokušati!

IZVOR: magazin.hr