Rukomet

SLAVKO GOLUŽA PORUČIO

Idemo po dvije pobjede

Nakon samo dva treninga u Zagrebu hrvatski rukometaši otputovali su u Mađarsku, gdje ih očekuje kvalifikacijski dvoboj za Europsko prvenstvo u Danskoj.

Konferencija za medije rukometne reprezentacije uoči kvalifikacijske utakmice za Euro 2014 protiv Mađarske.   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Iako su u punom sastavu odradili samo dva treninga, 'Kauboji' su spremni i motivirani za dvostruki dvoboj s Mađarskom.

"Vidi se veliki motiv i želja za dokazivanjem, što je uvijek krasilo ovu reprezentaciju i ove momke", poručio je uoči puta izbornik Slavko Goluža te se osvrnuo na prvi, sutrašnji dvoboj protiv neugodnih Mađara.

"Znate kakva nas atmosfera tamo očekuje. 7 tisuća navijača, grad koji živi za rukomet. Sve utakmice tamo su jako teške. Mi idemo odigrati hrabro, nemamo se čega bojati, znamo našu kvalitetu. Moramo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku. Odradili smo samo dva treninga ali mislim da smo uspjeli izvući najbolje. Mislim da nas oni nemaju čime iznenaditi."

Izbornik je poručio kako će on i njegovi izabranici učiniti sve kako bi pobjedom u Mađarskoj privukli navijače u subotu u Arenu.

"Znamo koliko nam navijači znače, a i mi njima. U ove dvije utakmice želimo dati sve od sebe, idemo 'na glavu', idemo po dvije pobjede", poručio je Goluža.

Kapetan 'Kauboja' i čovjek koji godišnje odigra 'bezbroj' utakmica, Igor Vori, najbolje zna koliko je zdravlje bitno u životu vrhunskog sportaša.

"Najvažnije je da smo svi zdravi, vratili su nam se Lacković i Buntić, dobili smo širinu. Idemo se 'pokefati' s njima pa što bude bude. U ovom trenutku sigurno ne možemo obećavati nešto veliko. Bitno je da se borimo, a ja se nadam da ćemo se vratiti kući s dva boda. To će biti najbolja pozivnica za navijače da dođu u subotu u Arenu i bodre nas na putu prema Danskoj", istaknuo je Vori.

Prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac osvrnuo se na rukometnu situaciju u dvije susjedne države.

"Mađarska je reprezentacija koja igra kvalitetan rukomet, ali i zemlja gdje se u rukomet ulaže gotovo pet puta više nego kod nas. Oni su pronašli mogućnost za to, kroz porezne olakšice, ulaganja u sport, da se proračuni sportskih klubova pune kvalitetnije. Nadam se da ćemo i mi u bliskoj budućnosti pronaći sličnu mogućnost jer ova situacija je neodrživa", istaknuo je Gobac te spomenuo tešku situaciju u hrvatskim klubovima.

"U sport se ulaže vrlo malo ili ništa. Mi moramo živjeti svaki dan, ne samo Savezi nego i klubovi, koji su osnova da bi mogli imati ovako jak Savez i reprezentaciju. U zadnje dvije godine u svim klubovima u Hrvatskoj proračuni su u najmanju ruku prepolovljeni, to je neodrživo obzirom da se od nas očekuje kvaliteta i rezultati."

Gobac je otkrio novosti u regionalnoj ligi, u koju je na četiri godine 'ušao' veliki sponzor, ruski Gazprom.

"Sutra imamo završne pregovore s mađarskim klubovima, ambicije poljskih klubova (Kielce, Wisla) su velike. Ako se pronađu zajednički interesi svih tih klubova, to će biti izuzetno jaka, kvalitetna i izjednačena liga od koje će koristi imati i hrvatski rukomet i klubovi, a normalno je da će se pojaviti i sponzori", zaključio je Gobac.